lauantai 12. helmikuuta 2022

Lemppari Turussa


Tykkään Turun taidemuseosta, mikä näkyy myös aikaisemmissa postauksissani (täällä, täällätäällä ja täällä). Mielenkiintoisten näyttelyiden lisäksi museo sijaitsee lähes :) matkan varrella, kun sukkuloin Ukin Salon mökin ja Tyttärien Merimaskun Tilan välillä. Museo on myös sopivasti keskellä Puolalanpuistoa, joten Murun pisutuskin hoituu samalla pysähdyksellä. Lisäksi museo on lähellä rakastamaani kauppatoria, minkä elintilaa ikuisuuksia kestävä keskustaremonttu on tosin entisestään kaventanut.

Lempparini on kuitenkin taidemuseon alakerrassa pari vuotta ollut kahvila Victor, jonka tunnelma, palvelu ja tuotteet ovat superia. Torstaina siirtyessäni Merimaskusta Saloon pysähdyin taas tuttuun taidemuseoon ja Victoriin. 

Ekstrahyvää kahvia vanhanaikaisesta kupista ja pala herkullista pekaanipiirakkaa rauhallisessa lepotuolissa ennen taidenäyttelyyn tutustumista. Tykkäsin ja nautin - taas. Kiittäessäni ja kehuessani piirakkaa kysyin myyjältä, mikä leipomo sen oli valmistanut. Hymyilevä myyjä vastasi, että se on hänen tekemäänsä: ”Hyvää tulee, kun kinuskissa on fariinisokeria ja kermaa.” 

Victorissa voi pistäytyä herkuttelemassa, vaikka taidenäyttely ei kiinnostaisikaan. Etenkin viikonloppu-brunssia on kehuttu - minulla vielä kokematta…

Pekaanipiirakka - herkkua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti