torstai 24. helmikuuta 2022

Thai vaihtui Rucolaan

Burrata & pesto

Naantalin kylpylässä on kehuttu thai-ravintola Thai Garden. Naantalin kymmenen ruokakummia (täällä) listaa netissä viisi parasta paikallista ruokavinkkiää, ja kolmen kummin listalta löytyy Thai Garden. Eläkevuosikseen Naantaliin muuttaneen Kari-kummin mielestä Thai Garden on jopa Suomen paras thai-ravintola. 

Helmikuisen konmaritus-urakan (täällä) lomassa halusimme Opiskelijatytön kanssa käydä yhtenä iltana  rentoutumassa ja herkuttelemassa. Ruokakummien suosituksesta päätimme kokeilla Thai Gardenin ja muistella menneitä Thaimaan matkoja. 

Tiistai-iltana siistiydyimme ja ajoimme autolla Naantalin kylpylään, pysäköimme auton ja etsimme pitkien ja sokkeloisten käytävien - muistuttivat isoa ja tyhjää ruotsinlaivaa - päästä ravintola-alueen. Kysyimme thai-ravintolaa vain kuullaksemme, että Thai Garden on kiinni aina sunnuntaista tiistaihin. Arvaa harmittiko…

Ilta oli jo pitkällä, joten emme jaksaneet ajaa kaupan kautta takaisin Tilalle ruoanlaittoon, joten valitsimme kylpylän parista muusta ravintolavaihtoehdosta italialaisen Rucolan. Odotettuamme (tyhjään) pöytään ohjausta ainakin varttitunnin pääsimme tilaamaan alkupaloiksi burratajuustoa peston ja hunajalohta persiljamajoneesin kanssa sekä pääruoaksi molemmille munakoisovuokaa. Jälkkäriksi puolitimme palan ricotta-limoncellokakkua. Juomiksi valitsimme alkoholittomat drinkit !!

Alkuruoka- ja jälkiruoka-annokset olivat kauniita, burrata ihanan valuvaa ja hunajalohen lisukkeet maukkaita. Munakoisovuoka näytti munakoisovuoalta ja oli tulikuumaa. Munakoisoksikin mielestäni mauton, mutta Opiskelijatyttö tykkäsi. Odotuksissani kummitteli ihana thai-ruoka, joten italialainen jäi auttamatta kakkoseksi.

Ravintolan pöydät olivat täynnä ja salin puolella hääri hiki hatussa vain kaksi tarjoilijaa. Johtuiko vajaa miehitys juuri lieventyneistä koronarajoituksista - tiedä häntä? Ovella seisoi koko ajan jokunen hermostunut ja nälkäinen jonottaja odottaen pöytien tyhjenemistä ja siistimistä. Ihmettelin, ettei nuoren tarjoilijamme hymy hyytynyt - siitä isot plussat. 

Mutta seura oli mukavaa - rupateltiin Tyttären kanssa niitä näitä. Hörpittiin vihreitä drinkkejämme ja rentouduttiin :)

Munakoiso-parmigianaa ja Provola-juustoa

Ricotta & limoncello crumble

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti