torstai 15. helmikuuta 2024

Vihreän portin menu


Vietimme eilistä ystävänpäivää Espanjan ystäviemme kanssa suomalaisen pariskunnan omistamassa La Puerto Verde -nimisessä ravintolassa Fuengirolan keskustassa. Pieni ja siisti paikka, jossa saimme erinomaista ruokaa.

Lounaalla saattoi valita joko ala carte -listalta tai kolmen/neljän ruokalajin valmiin menuun. Valitsimme kaikki valmiin menuun eli alku-, pää- ja jälkiruoan 21,90 euroa per nuppi. Seitsemän euron lisähintaan olisi saanut kaksi alkuruokaa. Minä söin kukkakaalikeittoa, seuraavaksi kanaa ja porkkanasosetta ja lopuksi suklaamoussea lemon curdin kanssa. Keitto ja jälkkäri olivat normaalin - ja riittävän - kokoisia, mutta kanaa oli tosi pieni pyörylä, mikä tosin tällä kertaa riitti meille. Kaikki oli huolella valmistettua, kauniisti esille laitettua ja maukasta.

Harmikseni Muru oli jostain syystä levoton ja haukkui ajoittain. Tämä hermostutti minua, minkä koira tietty vaistosi ja hermostui entistään. Ja kun vielä kuulin, kun viereisen pöydän mies ihmetteli suomeksi tarjoilijalle äänekkään koiran olemista ravintolassa, hermostuin lisää. Onneksi paikan suomalainen emäntä sanoi minulle lähtiessämme, että hyvinhän koira selvisi. Ehkä myös hän oli vaistonnut hermostumiseni…

La Puerta verdessä eli Vihreässä portissa on vain kuusi 2-4 hengen pöytää, joten pöytä kannattaa varata netistä etukäteen - myös lounaalle. Emännän ystävällisten sanojen takia uskallan palata Vihreään porttiin uudelleen. Onneksi, sillä hermostumisestani huolimatta tykkäsin ravintolan tunnelmasta. 

Ja seuraavalla kerralla osaan ilmoittaa etukäteen koiran mukana olosta, mitä he toivovat…

Kermaista kukkakaalikeittoa

Kevätkanaa, porkkanapyrettä ja safronikastiketta

Suklaata, sitruunaa ja lakritsia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti