keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Kirkko valaisee


Tykkään vaellella Fuengirolan länsipuolen kaduilla, rannan kerrostalorivien takana. Sieltä löytyy puistoja, penkkejä, lasten leikkipaikkoja - ja kauniita matalia asuintaloja, joiden välissä on monenlaista kauppaa, vihannespuotia, kampaajaa, kauneushoitolaa. 

Eilen tarkoitukseni oli kävellä Kaupunginmuseoon (Museo de la Ciudad), jossa esitellään Fuengirolan historiaa. Minua kiinnosti, miten pienestä kalastajakylästä on tullut tuhansien pohjoiseurooppalaisten talvikaupunki. Netin mukaan museon olisi pitänyt olla arki-iltaisin auki kuudesta tai seitsemästä eteenpäin. Tiistaina seitsemän jälkeen ovet olivat kuitenkin tiukasti kiinni, vaikka portin pielessä luki espanjaksi museon olevan siihen aikaan auki - mikäli oikein ymmärsin. 

Onneksi museon ympärillä oli muutakin mielenkiintoista katseltavaa - eläväinen Plaza de Espanan aukio, leikkiviä lapsia sekä heidän vanhempiaan täynnä oleva Parque de Espana ja Parroquia de Nuestra Senora del Carmen -niminen kirkko, jossa oli juuri alkamassa jokailtainen jumalanpalvelus. Moderni kirkko, joka ulkoa oli linjakas ja sisältä avara ja valoisa.

Kun katselin kirkkoa, sen matalaan torniin syttyi yllättäen valo. Tämä valaisi kauniisti jo hieman hämärtynyttä iltaa - ja loi rauhaa ympärilleen.

2 kommenttia:

  1. Ihania kokemuksia ja kuvia. Suosittelen kansikuvasi vaihtamasi johonkin näistä ajankohtaisista näkymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lissu vinkistä ja kiva jos viihdyt kokemusteni parissa :) Kun palaan kotimaahan, etsin uuden kuvan - ehkä :) Terv. innaVaara

      Poista