lauantai 17. helmikuuta 2024

Italialaista Espanjassa

Tagliolini allo Scoglio bianco ”del senorito”

Lontoontyttö lensi Englannista viikonlopuksi Ukin ja minun seuraksi Fuengirolaan. Yhdessä olemme ehtineet jo nauttia hyvistä yöunista, leppoisista aamukahveista tutussa lähibaarissa ja pitkästä merenrantakävelystä. Ja herkullisesta lounaasta italialaisen Limoncello-ravintolan ulkoterassilla.

Alkupalaksi jaoimme ohuenohuista kesäkurpitsan siivuista tehdyn carpaccion, joka tarjoiltiin tuoreiden ja kuivattujen tomaattien, sitruunankuoren sekä raastetun parmesaania muistuttavan Grana Padano -juuston kanssa, sekä salaattiannoksen, jossa rukolan lisäksi oli pehmeää burrata-juustoa, minitomaatteja ja kahta erilaista pestoa. Pääruoaksi minä valitsin ”kokin suosikkiannoksen”, jossa oli itsetehtyä tagliolini-nauhapastaa merenelävien kanssa - ja se oli supermaukasta. Vaikka kaikkien kolmen mahat olivat jo enemmän kuin täynnä, minä en kuitenkaan voinut poistua italialaisravintolasta maistamatta paikan tiramisua, mikä osoittautuikin kuohkeaksi, kosteaksi ja ”kevyeksi” eli juuri sopivaksi jaettavaksi jälkkäriherkuksi :)

Kaikkinensa Limoncello oli ihana, mukava ja maukas lounaspaikka. Leppoisa ulkoterassi, ystävälliset tarjoilijat, monipuolinen italialainen ruokalista sekä herkulliset ja (ehkä jopa liian) isot pasta-annokset. Ja erikoiskiitos siitä, että sekä tarjoilijat että muut asiakkaat kestivät tosi hyvin Murun ajoittaiset haukut :) 

Carpaccio di Zucchine

Burrata con pesto
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti