torstai 24. elokuuta 2023

Yö Punaisessa huoneessa


Ensimmäisen Oulu-yöni majoituin TurusenSaha-nimisessä majatalossa. TurusenSahalla ei ole eikä ole ollut sahaa, kuten alkuun luulin. Majatalossa häärää kuitenkin emäntä, jonka nimi on Leena Saha ja isäntä nimeltään Pekka Turunen. Ja eikö olekin täysin luontevaa, että heidän kymmenisen vuotta sitten yhdessä perustamansa majatalon nimeksi tuli TurusenSaha - yhteen kirjoitettuna :)

Viehättävä, siisti ja kodikas TurusenSaha on Pikisaaressa, joka on pieni saari Oulujoen suistossa keskellä kaupunkia - lähes vastapäätä kaupunginteatteria. Pikisaaren nimi juontuu saarella 1600-1800 -luvuilla toimineesta pikiruukista eli ruukista, jossa tervaa keittämällä valmistettiin pikeä. Ja pikeähän tarvittiin merenkulussa ympäri maailmaa - lukuisten puisten kauppa- ja sotalaivojen tiivistämiseen. 

Pienellä Pikisaarella on säilynyt poikkeuksellisen paljon yli sata vuotta vanhoja puutaloja, joissa edelleen asuu mm. käsityöläisiä ja taiteilijoita. Tämä kaikki jäi minulta tällä kertaa näkemättä, kun keskityin seurusteluun ja juhlimiseen. Harmi. Silti en olisi vaihtanut vanhojen opiskelukavereiden tapaamista vanhojen talojen tutkimiseen, vaikka kuinka olisi kiinnostanut :)

Jääpähän Ouluun vetovoimaa :) Outo murrekin alkoi taas tuntua oudon tutulta. Pelekääkkönää…

Punainen huone parvekkeineen on 1-3 hengelle

Emännän kattama aamiainen, ja oikealla ovi Punaiseen huoneeseeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti