sunnuntai 13. elokuuta 2023

Samin Ateljeessa


Kun olimme kierrelleet riittävästi Söderlångvikin museossa (täällä) menimme myöhäiselle lounaalle kartanon entisessä navettarakennuksessa olevaan ravintolaan, jolla oli outo nimi Atelje Sami Tallberg x Söderlångvik. Onneksi olin varannut pöydän etukäteen, sillä tarjoilijan mukaan keväällä avattu ravintola on ollut juhannuksesta asti joka päivä lähes täyteen varattu. 

Opiskelijatyttö oli käynyt ystävänsä kanssa Samin ravintolassa vain viikkoa aiemmin, ja kehui ja suositteli sitä meille. Ja minäkin tykkäsin. Rento paikka, jossa mukava ja kodikas tunnelma sekä kiva palvelu ja hyvä kolmen ruokalajin lounas. Keittiömestarin eli Sami Tallbergin erikoisosaamista on villiyrtit ja -sienet, mikä näkyi sopivasti menuussa, mutta ei kuitenkaan hallinnut annoksia. Tällä kertaa lautaselta löytyi mm. minttua, basilikaa, lehtipersiljaa ja mesiangervoa. 

Maittavan ja mukavan lounaan jälkeen palasin vielä kiertämään toistamiseen Amoksen kesäkotia. Ukille kulttuuria oli yhdelle reissulle ollut jo riittämiin, ja hän otti kierokseni aikana tirsat autossa - Muru seuranaan :) 

Grillattua munakoisoa, mantelidukkahia ja persiljaa

Ihastuin ravintolan saaristolaisleipään herkkuöljyn ja -balsamicon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti