keskiviikko 2. elokuuta 2023

Hullaannuin kukista


Viime sunnuntaina osallistuin kukka-asetelmakurssille Taattisten tilalla Merimaskussa. Kiva, lähes kolmetuntinen kurssi, jossa turkulainen kukkataiteilija, floristi Hanna Laurikainen opetti kukkien asettelua lähes kädestä pitäen kymmenelle innokkaalle osallistujalle.

Hanna oli tuonut mukanaan valtavasti kukkia, oksia ja heiniä niin luonnosta kuin omasta ja äitinsä puutarhasta - ainakin 30 eri lajia. Ja kasan hyviä puutarha- ja kukkasaksia, jotka ovat välttämättömiä, kun kukkien ja oksien varsiin leikataan mahdollisimman pitkää (vinoa) ja tuoretta imupintaa. 

Hanna neuvoi karsimaan kukkivien kukkien varsista pois turhat lehdet ennen asettelua, jotta ne eivät vie turhaa energiaa. Useat kukat Hanna asetteli kimppuun siten, että jäljellä oli vain kukka ja varsi, ei yhtään lehteä. Jollei sitten varta vasten halua asetelmaan myös ko kukan lehtiä. 

Jokaiselle osallistujalle oli varattu pieni ruukku, johon oli valmiiksi aseteltu muovipinnoitettua kanaverkkoa, jonka rakoihin kukkia aseteltiin. Asettelu aloitettiin reuna- ja ”pohja”lehdistä. Hanna kertoi, että tällä hetkellä on muotia asetelmat, jotka laajenevat veneen lailla vastakkaisille sivuille ja ovat keskeltä matalia, kun joku aika sitten suosiossa olivat korkealle kurottavat kukkakorit. 

Kukat, oksat ja heinät asetellaan tukevasti - pohjaan asti. Ja runsaasti, jotta ne saavat tukea kanaverkon lisäksi toisistaan. Jos tuntuu, että varsi ei ”mahdu” paikalleen, vartta voi pyöritellä ja työntää varovasti. Asetelman kuihduttua kanaverkko pestään ja käytetään uudestaan uuteen kukka-asetelmaan.

Kurssi oli vielä ihanampi kuin mennessä kuvittelin. Sain paljon hyviä ja käyttökelpoisia vinkkejä. Hullaannuin ja keskityin täysin kukkien kanssa työskentelyyn, ja suljin silmäni ja mieleni kaikelta muulta. Nautin ja keskityin. Kiitos Hanna :)

Tästä aloitin

Näitä tarvitsin

Tähän päädyin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti