tiistai 3. elokuuta 2021

Taidetta Tilalla II

Stine, Michail, Kirsi, Aniko ja Cindy

Perjantaina Tyttärien Tilalla oli savi/keramiikkanäyttelyn avajaiset. Esillä oli (ja on) neljän, Tilalla 1-4 viikkoa asuneen taideresidenssiläisen oleskeluaikanaan tekemiä savi/keramiikkatöiyä, kuten kirjoitin heinäkuun postauksessa (täällä). Interpretations of Clay -niminen näyttely on ilmainen ja avoinna yleisölle päivittäin klo 14-19 elokuun 19. päivään asti.

Tuttavallista rupattelua ja savituotteiden tarkastelua, ihmettelyä ja jopa ihailua. Avajaisissa kävi noin 50 pääosin lähiseudun merimaskulaisia, joille kuvataiteilijat kertoivat töistään, työskentelytavoistaan ja ideoidensa alkuperästä. Iso ponnistus Lontoontytöltä, joka majoitti ja huolsi ulkomaalaiset taiteilijat ja mahdollisti heidän työskentelyn ja organisoi näyttelyn.

Minä innostuin eniten Aniko Kuikan ”leikkimökistä”, joka on tehty Taattisenjärvestä nostetusta savesta ja heinistä ja jonka takaseinään heijastui hitaasti etenevä maisemavideo. Sekä Cindyn ja Michailin yhdessä tekemistä monivärisistä keramiikkavadeista, jotka on tehty japanilaisella, vaativalla nerikomi-tekniikalla. 

Avajaisissa oli iisi ja kotoinen tunnelma, ei mitään ”taidejäykistelyä”. Viihdyin.
 


4 kommenttia:

 1. Kauniita esineitä. Valitettavasti asun toisella puolella Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sieltäkin päin löytyy pienimuotoisia kesänäyttelyitä. Niissä on usein mielenkiintoista vierailla, ja ihmetellä mitä kaikkea Suomesta löytyy…

   Poista
 2. Upea ja ilmava miljöö sekä tyylikkäät työt muodostavat laadukkaan kokonaisuuden, josta kävijät taatusti nauttivat.
  Onnittelut elegantista ja onnistuneesta kokonaisuudesta ja myötäistä matkaan näytteilleasettajille ja itse näyttelylle;)

  VastaaPoista