torstai 5. elokuuta 2021

Pullaa ja juustoa Paraisilla


Poikettiin Paraisilla ja saatiin parasta pullaa pitkään aikaan. Keskustassa kävelykadun päässä on kaksi kivan näköistä kahvilaa ulkoterasseineen - toinen auringossa ja toinen varjossa. Heinäkuun historiallisilla helteillä valinta oli helppo :)

Varjon puolella oleva kahvila oli keski-ikäisen pariskunnan pitämä Cafe Nathali, jossa kaikki tarjottava on valmistettu itse. Saimmekin tosi maukkaat muna-anjovisvoileivät. Runsaasti juuri keitettyä (sopivaksi) munaa ja riittävästi (ei liikaa) anjovista tummalla leivällä. Ja sitten se Pulla: Pistaasikierre - tuore, pehmeä ja voinen. Kuten plokkarina hääräävä isäntä sanoi, voita ja sokeri ei kuppilassa säästellä. Ja se maistui - hyvältä. 

Nathali on ehdottomasti visiitin väärtti. Toinen ohittamaton käyntikohde Paraisilla on Kankurinkadulla oleva juusto- ja delipuoti Jordkällaren (täällä), jonka Mikaela Stenström ja Daniel Lindström ovat 2019 avanneet kotinsa piharakennukseen. Pienessä ja kotoisessa kaupassa myydään yli 40 itse maahantuodun juuston lisäksi mm. Birka-kokkiveitsiä, ruokaöljyjä sekä eri pientuottajien marmelaadeja, mehuja ja jogurtteja.

Parainen yllätti ystävällisyydellään. Jopa umpisuomalaista tervehdittiin kaikkialla spontaanisti ja äärettömän ystävällisesti. Jokainen vastaantulija hymyili vähintään silmillään :):) 

Onneksi Paraisten komea kivikirkko jäi vielä näkemättä…

Cafe Nathali
 
Juusto- ja delipuoti Jordkällaren 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti