lauantai 28. elokuuta 2021

Naantalin Tähti


Onneksi löysin - Opiskelijatytön suosituksesta - Metsätähden Naantalin Immasentieltä. Ehdottomasti paras lounasruokapaikka Naantalin seudulla - sekä laatu että hinta enemmän kuin kohdallaan. 

Freessi on sana joka kuvaa hyvin Metsätähteä - sekä itse rakennusta että paikalla tehtyä ”kotiruokaa”. Sisustus on yksinkertainen ja tyylikäs, ei mitään liiallista kikkailua. Ikkunoista rauhallinen näkymä takana olevaan kalliometsään. Kiva pieni kesäterassi ja paljon kauniita, hyvinhoidettuja kukkia. Tykkään :)

Torstaina lounaslistalla oli päivän keiton lisäksi silakkapihvit muussilla ja kasvispihvit purjososeella. Tyttö valitsi silakat ja minä kasvisvaihtoehdon. Kaduin valintaani tosin myöhemmin, kun maistoin Tyttären silakoita - tuoreita, rapeita ja herkullisia. Oma juurespihviannokseni oli runsas, mutta ei ihan makuuni. 

Joka päivä lounaaseen kuuluu myös tuore salaattibuffetti, itseleivottu leipä sekä kaffe tai tee. Noutopöydän kaikki kolme salaattia olivat torstaina maukkaita ja pehmeäkuorinen sekaleipä herkullista. Halutessaan jälkkäriksi voi ostaa itseleivottuja herkkuja tai turkulaisen Nuvolen valmistamaa irtojäätelöä  Minä tyydyin palaseen herkkuleipää - täyteen vatsaan ei mahtunut enää jätskiä, vaikka mieli olisi tehnyt…

Ihmettelin kassalla, kuka on perustanut ravintolan - ja rakentanut vielä ihka uuden rakennuksen - keskelle naantalilaista lähiötä - kauas kaikesta. Ystävällinen emäntä kertoi, että ravintolan perustaja asui lähistöllä ja kaipasi alueelle lähikuppilaa, joten neljä vuotta sitten päätti itse perustaa metsän reunaan Metsätähden. 

Ilmeisen onnistunut päätös, sillä ainakin torstaina kävijöitä ja ruokailijoita riitti ja ruoka näytti maistuvan kaikille. Varmasti tulen toisen - ja useammankin kerran. Metsätähden kotiruoka-lounas tulee kuulumaan ohjelmaani aina kun käyn Naantalin Merimaskussa :):)Parkkipaikan reunaan oli istutettu iki-ihania syyshortensioita.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suositan tutustumaan, Lissu. Auki vain lounasaikaan, muuten toimii pitopalveluna.

      Poista