tiistai 17. elokuuta 2021

Kaunis, mutta mauton risotto

Kanttarellirisottoa ja parmesaania

Billnäsissä pysähtyessämme (täällä) tutustuimme lähinnä ruukkialueen vanhassa varastorakennuksessa olevaan ravintolaan. Tämä Billnäsin ruukin ravintolan nimellä kulkeva paikka on avattu vasta tänä kesänä, mutta tulee - tarjoilijan mukaan - olemaan auki ympäri vuoden. 

Viehättävä bistrotyylinen paikka oli lauantain lounasaikaan aivan täynnä, mutta onnistuimme saamaan viimeisen vapaan kahden hengen pöydän :) Päätimme tilata sekä etu-, pää- että jälkiruoan, joista kustakin ala carte -listalta löytyi kolme vaihtoehtoa. Ukki valitsi alkuun tartar-pihvin naudan sisäpaistista ja minä lohicevichen chilin ja persiljamajoneesin kanssa. Ukin pääruoan tummalla punaviiniliemellä ryyditetyn naudanfilen seurana oli varhaiskaalia, aiolia ja perunaa ja minun kanttarellirisotto tarjoiltiin parmesaanin kanssa.

Pidemmän tikun veti tällä kertaa Ukki, etenkin hänen punaviiniliha-annoksensa oli herkullinen ja tartarkin maistui miehelle. Minun sienirisotossa sekä maku että koostumus olivat pielessä. Risotto maistui lähinnä veteen keitetyltä riisipuurolta eli täysi floppi. Harmi, sillä annos oli silmiä hivelevän kaunis kuullotettuine punasipulirenkaineen.

Epäonnisesta risotosta huolimatta tykkäsin ravintolasta ja sen rennosta tunnelmasta. Ja tulen toistekin. Enää en tilaa risottoa - ehkä hampparin jota useimmat näyttivät syövän - joten toivottavasti minua odottaa mieluisampi makukokemus :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti