maanantai 16. syyskuuta 2024

Ilon päivä


Viikonloppuna juhlimme kahden perheen ja kummien voimin juhannuksen jälkeen syntyneen suvun nuorimman (täällä) nimiäisiä. Tälläkin kokoonpanolla porukkaa riitti - aikuisia taisi olla kolmisen kymmentä ja 1-13 -vuotiaita lapsia paikalla vilisti viitisentoista. 

Pikkumies sai mukavan nimen ja me vieraat nautimme iloisesta, rennosta ja ennen kaikkea lämpimästä juhlatunnelmasta. Ja parhaat juhlat rakennetaan yhdessä :)

Juhlatilan syksyisestä koristelusta oli vastannut Pikkuriikin äiti eli nuorin tyttäreni - Opiskelijatyttö - siskonsa eli Lontoontytön ja Pikkuriikin maamon kanssa. Upeat hortensiat olivat maamon puutarhasta, lilat keijukukat punavuorelaisesta kukkakaupasta ja loput hörhelöt ja omenat Taattisten tilan pihalta ja metsästä. Maamo oli myös leiponut maukkaat (aidot) karjalanpiirakat ja minä useamman kanttarellipiirakan (täällä). Pikkuriikin vanhempien ystäväpiiriin kuuluva Outi oli taikonut kaksi herkullista porkkanakakkua ja Ukki kärrännyt paikalle juomat kuohuviinistä pillimehuihin - paitsi että omenamehu oli puristettu Taattisten omista hedelmistä (täällä). Ja loistavasti toimineen juhlatilan oli järjestänyt Pikkuriikin isän veli eli Pikkuriikin setä.

Kiitos rakkaat lapseni ja teidän ihanat perheenne. Loimme taas yhdessä yhden mieleen jäävän juhlan - Ilon juhlan :) 

Pikkuherran juhla-asun täydensi isänsä aikoinaan käyttämät ”ristiäistossut”. 


Outin leipoma porkkanakakku oli juuri sopivan kosteaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti