lauantai 21. syyskuuta 2024

Mikan möykyt


Kävelen usein - reittejä vaihdellen - yksin tai Muru-koiran kanssa Agricolan kirkolta Töölön kirjastolle. Useimmiten kuljen Hesperiankatujen poikki ja monesti juuri Runeberginkadun ja Eteläisen Hesperiankadun risteykseen jäävän Mika Waltarin puiston ohi. 

Pieneen puistoon Oksasenkadun päähän on vuonna 1985 pystytetty kirjailija Mika Waltarin (1908-1979) muistomerkki. Muistomerkkiä suunnitellessa puiston entinen nimi Oksasenlehto muutettiin Mika Waltarin puistoksi. Waltari asui vuosia Tunturikadulla - kävelymatkan päässä puistosta, ja löytyyhän perinteinen taiteilijaravintola Elitekin puiston reunalta :)

Kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen (s.1941) Kuningasajatus-niminen muistomerkki on kolmiosainen ja se on valmistettu kotimaisesta mustasta graniitista. Tekijän mukaan teoksen nimi viittaa lausahduksen ”Ihmisessä itsessään on pisimmät matkat”, joka esiintyy Waltarin kirjassa Turms kuolematon.

Viehätyin Mikan ”möykyistä” - sileän ja rosoisuuden vaihtelusta ja auringon leikistä mustalla pinnalla. Muistomerkki kutsui kiertämään ja katsomaan teosta eri vinkkeleistä, kuten elämää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti