tiistai 17. syyskuuta 2024

Viehätyin Vösusta

Majatalo Rannaliiv

Palaan vielä hetkeksi pyöräretkeemme Itä-Virossa (täällä). Majoituimme kaikki neljä yötä Vösussa, josta joka päivä teimme lyhyitä ja pidempiä pyöräilylenkkejä ympäristöön. Mutta yöksi palasimme aina takaisin.

Vösu on vajaa 100 kilometriä Tallinnasta itään oleva viehättävä pieni kylä tai kauppala Itämeren rannalla. Viime vuosisadan alkupuolella alueella oli lähinnä varakkaiden venäläisten ja saksalaisten kesäasuntoja, mutta nykyään kylä täyttyy kesäisin pääosin Tallinnasta tulleista lomalaisista. Pitkä, matala hiekkaranta ja ympäröivä Lahemaan luonnonsuojelualue houkuttelee niin lapsiperheitä, luontoharrastajia kuin kuntoilijoita. Ja nykyään yhä enemmän myös ulkomaalaisia matkailijoita.

Vösussa oli useita majatalo-tyyppisiä majoituspaikkoja ja paljon yksityismajoitusta. Matkatoimisto oli varannut meille huoneet Rannaliiv (suom. rantahiekka) -majatalosta. Siistit yhden tai kahden hengen huoneet omalla vessalla ja suihkulla plus yksinkertainen perusaamianen. Ja hyvin pärjättiin :)

Vösu oli matalaa hiekkarantaa, romanttisia puutaloja ja hiljaisia kyläteitä. Yksi kyläkauppa, pieni lauantaitori ja pari ruokapaikkaa, kesäaikaan useampia. Ja upeita auringonlaskuja (täällä). 

Ja ainakin näin kiihkeimmän loma-ajan ulkopuolella - syyskuun alussa - ihanan vähäväkistä…



Moderneja huviloita valmistuu aivan hiekkarannan viereen. 

Rannaliivin portaikkoa

Huoneeni oli toisessa kerroksessa - omalla vessalla ja suihkulla 
sekä naapurihuoneen kanssa jaetulla, pienellä parvekkeella.

Läheisen Käsmun kylän pikkuruinen satama ja vanha, puinen majakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti