tiistai 13. syyskuuta 2022

Lentoon


Matkustin ulkomaille ekaa kertaa sitten koronapandemian alkamisen maaliskuussa 2020 (täällä). Eilen maanantaina lensin Lontoon Gatwickin kentälle, josta jatkoin edelleen junalla Brightoniin katsomaan Lontoontyttöä, joka asuu pari kuukautta tässä Englannin tunnetussa rantakaupungissa.

Viimeksi lensin juuri ennen koronasulkujen alkamista helmikuussa 2020 ja myös silloin kävin Lontoossa Tyttäreni luona (täällä). Kiinasta ja Keski-Euroopasta tulleiden koronauutisten takia emmin hieman suurkaupunkiin lähtemistä, mutta lähdin kuitenkin. Onneksi lähdin, sillä sen jälkeen meni useita kuukausia, että minä ja muu perheemme olimme suljettuna Suomeen ja Tytär Lontooseen. 

Pitkän matkustus- ja lentotauon takia matkaan ja lentoon lähtö jännitti minua tavallista enemmän. Miten Mummi taas yksin selviää? Enhän ole käyttänyt edes taksia yli kahteen vuoteen ja lentokenttäkin on ollut suurremontissa. Mutta kaikki meni hyvin ja sutjakasti. 

Helsinki-taksi tuli ajallaan. Ihanan ystävällinen ja palveluhalukas kuski ja matka maksoi vähemmän kuin tilauskeskus Punavuoresta kentälle ennusti - 54 euroa. Aamuisella kentällä oli paljon matkaan lähtijöitä, mutta isolta kentältä löytyi useita rauhallisia istumapaikkoja, kunhan käveli hieman sivummalle pahimmasta vilinästä ja ruuhkasta. 

Norwegianin lento lähti myös ajallaan. Olin maksanut viiden euron lisämäksun, jotta sain tilavamman paikan varauloskäynnin vierestä. Ja se kannatti. Koneessa tilasin tavallista konekahvia yhden euron kalliimman erikoiskahvin. Ja sekin kannatti :) Aamukahvia juodessa ja evääksi ottamaani kotipullaa syödessä luin kotoa mukaan ottamani aamun hesarin. 

Ja sitten olimmekin jo perillä :) Gatwickin lentokentältä on helppo ja tiheä junayhteys sekä Lontooseen että Brightoniin. Aamulennon jälkeen olin jo ennen yhtätoista (British time) Tyttären lämpimässä syleilyssä Brightonin vanhalla asemalla. 

Ainoa harmi ja moka matkassa tapahtui ennen sen alkamista. Olin viikko sitten mielestäni ostanut halvat lentoliput Englantiin. Sunnuntaina eli päivää ennen lähtöä aloin tarkistaa lähtöaikoja, enkä löytänytkään lentolippuja sähköpostistani. Mitä ihmettä??  Luulin ostaneeni ja maksaneeni liput netin kautta, mutta ilmeisesti olin maksuvaiheessa jättänyt painamatta pankin sivulla viimeistä varmistusta asiasta. En tiedä, mutta minulla ei ollut lentolippuja ja lentoon lähtö oli seuraavana aamuna!!! 

Lontoontyttö odotti minua ja minä odotin hänen tapaamistaan. Joten eikun uusien lentolippujen ostoon. Onneksi suunnittelemallani lennoilla oli vielä vapaita paikkoja. Ainoa harmi oli tietty se, että enää en saanut iloitsemiani halpoja lippuja, vaan viime tingan liput maksoivat (tietysti) kaksi kertaa enemmän kuin viikko sitten suunnittelemani edulliset liput. Mutta ei auttanut…

Onneksi pääsin lähtöön. Ja onnellisesti perille :)

2 kommenttia:

  1. Pienet kommellukset kuuluvat matkan luonteeseen, mutta pääasia, että loppu hyvin! Nauti yhdessäolosta ja matkallaolosta täysin palkein, aivan liian pitkä aika on meillä itsekullakin kulunut sitten viimen, sillä mekin palasimme edellisreissulta saarille juuri viime tipassa koronan alta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Toistaiseksi ainakin reissu on ollut huippuaikaa Tyttären kanssa. Lyhyt reissu, sillä lennän takaisin jo torstaina :) Terv InnaVaara

      Poista