maanantai 5. syyskuuta 2022

Kesäkuppiloita Rantareitillä


Erkkolan retkellä (täällä) kävimme kahden kotimuseon lisäksi ensin lounaalla kesäravintola Mankelissa Tuusulassa ja kahvittelemassa kesäkahvila Vellikellossa Järvenpäässä. Molemmat kesäkuppilat suljettiin syyskuun alussa. Harmi, sillä viihdyimme hyvin molemmissa, ja olisimme viihtyneet vielä syyskuussakin :)

Mankelissa oli sisätilojen lisäksi iso ja mukava terassi, jossa nautimme hyvän lounaan: tomaattikeittoa, tofusalaattia ja marjapiirakkaa. Kesäravintola toimii vuosikymmeniä ravintolana toimineen Krapihovin pihalla. Krapin tila pää- ja sivurakennuksineen on entinen nauta- ja sikatila, joka 1980-luvulta lähtien on keskittynyt yksinomaa ravintola- ja majoitustoimintaan.

Ihastuin täysillä vanhassa viljamakasiinissa toimivaan kesäkahvila Vellikelloon. Lähes 200 vuotta vanha makasiini on aikoinaan kuulunut Järvenpään kartanon, ja on kartanon ainoa jäljellä oleva rakennus. Kuppilan nimi viittaa vellikelloon, joka sata vuotta sitten oli rakennuksen katolla kutsuen väkeä syömään. 

Iso harmi, että löysin tämän lumoavan Vellikellon vasta tänä kesänä ja vielä kesän viimeisenä viikonloppuna. Viikonloppuna, jolloin vuodesta 2019 toiminut kesäkahvila lopettaa kokonaan toimintansa. 

Rakastuin kuppilan itse tehtyihin makeisiin kakkuihin ja torttuihin sekä suolaisiin piirakoihin, joista porukkamme maistoi kuutta erilaista. Ja kaikki herkkua. Rakastuin kahvilan lempeään tunnelmaan ja henkeen sekä lämpimään palveluun. Rakastuin vanhan talon sisätiloihin ja rentoon, puutarhamaiseen pihaan. 

Olisinpa äkännyt Vellikellon aikaisemmin :):) Mutta - parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Odotellaan, mitä paikkaan keksitään ensi kesäksi. Rima tosin on aika korkealla… 

Tofusalaattia

Mankelin terassia

Vellikellon herkkupiirakkaa

Kesäkahvila vanhassa makasiinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti