sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Piipahdin messuilla

Keltainen keittiö suomalaiselta Arkkenilta.

En ole yhtään messuihminen. Inhoan ahtautta ja väkijoukkoja - näin on ollut jo kauan ennen korona-aikaa. 

Mutta perjantaina piti piipahtaa Habitaren sisustusmessuilla Helsingin Messukeskuksessa, sillä näytteilleasettajien esittelypisteillä oli työssä kaksi sukulaista - toinen Arkkenilla ja toinen Finartella. Arkken valmistaa suomalaisia mittatilauskeittiöitä ja muita kodin kalusteita. Finarte taas on räsymatoistaan tunnetun tekstiilitaiteilijan Eija Rasinmäen (s.1945) perustama yritys, joka keskittyy edelleen designmattoihin. 

Arkkenilla ihailin yrityksen raikasta täyskeltaista esittelytilaa ja Finartella heidän uuteen mallistoonsa kuuluvaa metsänvihreää mattoa. Ja tietty tapasin innokkaasti tuotteista kertovat sukulaisnaiseni :)

Sitten olikin jo kiire takaisin kotiin. Vaikka messureissu yllätti minut positiivisesti: Perjantai-iltapäivänä Messukeskuksessa oli mukavasti tilaa ja väljyyttä kävellä ja tutustua esillä oleviin tuotteisiin. Kukaan ei töninyt eikä kukaan tuputtanut mitään. Olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta tällä kertaa eläkeläisellä oli kiirus toisaalle :):)

Yksi juttu tarttui messuilta mukaan. Ostin Ha-nimisen japanilaisen yrityksen ohuesta keramiikasta valmistaman Fruit-nimisen pikkuruisen maljakon, jonka oli suunnitellut brittiläinen teollinen muotoilija Sebastian Bergne (1966).

Messureissu ei sittenkään ollut niin kauhea kokemus kuin muistin menneiltä vuosilta ja ennakkoon olin pelännyt. Ja Fruitkin löysin heti paikkansa kaksioni ikkunalaudalta :)

Han minimaljakko Fruit 
 
Finarten ihania uutuusmattoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti