tiistai 27. syyskuuta 2022

Toimia ja tunnelmia Tilalla

Harmaa Tofu ja kellertävä Herkku, jonka toinen korva on koko ajan suorana :)

Opiskelijatytön Dora-koiran (täällä) lisäksi hoidin viikon ajan myös Tilan muita eläimiä. Tekemäni päivittäiset  hoitohommat eivät vieneet kauheasti aikaa eikä voimia, toisin kuin eläinten hyvinvointiin liittyvät isommat työt (joita en siis tehnyt), kuten karsinoiden puhdistus ym. 

Tällä hetkellä Tilalla on seitsemän vapaana elävää kanaa, kymmenkunta ulkona viihtyvää Suomen lammasta, seitsemän sotkuista ankkaa, kaksi kaunista kania, kaksi kehräävää kissaa ja yksi kilipukki-vanhus. Kaikille, paitsi lampaille, annetaan ruokaa ja raikasta vettä 2-3 kertaa vuorokaudessa lisäksi ankkojen uimavesi pitää vaihtaa kerran vuorokaudessa. Iltaisin vapaana juoksevat kanat ja ankat ohjataan iltapuulle lukkojen taakse. 

Viikon aikana tuli otettua yllättävän vähän valokuvia. Vaativan Doran kanssa lenkkeillessä kamerapuhelin oli paras pitää koko ajan taskussa. Ja muutenkin mieleni keskittyi enemmän eläinten hoitoon kuin ympäristön ihailuun.

Toki ehdin ihailla useampaa kaunista auringon nousua ja aamuisia usvapeltoja. Ja ihailla tähtitaivasta, joka näkyi tietty selvempänä kuin Helsingissä, mutta näytti myös erilaiselta kuin Sanon mökillä :) Ja ihmetellä oudon näköistä tielle kuollutta käärmettä ja samoin kuollutta jättimäistä (rupi)konnaa. Kahdesti pysähdyin rescue-hommiin :) ja nostin upean karvaisen paksun ja pitkän toukan (?) autotieltä turvaan vehreälle pientareelle.

Löysinpä pitkästä aikaa ja etsimättä jopa ison neliapilan. Onnellisia aikoja tulossa - ehkä :)


Musta ”kanaemo” ja sen viisi ankanpoikasta

Lala - toinen kahdesta kissasta

5 kommenttia:

 1. Voi mikä onnenkantamoinen - neliapila! Onnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta. Nuorena saatoin pitkiä aikoja etsiä apilanurmesta neliapiloita. Ja löysinkin usein toista kymmentä kerralla. Terv InnaVaara

   Poista
 2. Hellyyttäväää seuraa Sinulla, etenkin tuo toispuoleinen luppakorva!

  Hauska kuulla, että löytyy toinenkin rescue-hommissa viihtyvä. Seikka, joka osaltani on joskus herättänyt ohikulkijoissa suurta hilpeyttä ja kummastusta;)

  Vau: nelilehtinen, nyt kelpaa kevein askelin astella kohti tulevaa sarjasta
  "Kell' onni on"....

  VastaaPoista
 3. Ja taas: siis ylläolevan nakkutteli Takkutukka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Onko sinullekin tullut joku ”häikkä”, kun et kirjautunut omalla nimelläsi, vaan nimettömänä, kuten minä :)

   Poista