Suurimman vaikutuksen Royal Pavillionin huoneista teki pyöreä, punaseinäinen musiikkisali ja sen korkeasta katosta roikkuvat, upeasti koristellut lamput. Osa kattolampuista oli vartijan mukaan musiikkisalin alkuperäisiä lamppuja, jotka on palautettu Buchinghamin palatsista (täällä), ja osa alkuperäisten taidokkaita kopioita.
Kävin viimeksi Lontoontytön kanssa päivämatkalla Brightonissa helmikuussa 2017, jolloin kiersimme tietty myös Royal Pavilionissa (täällä). Silloin valokuvaaminen palatsin sisällä oli kielletty, mutta nyt kielto oli onneksi kumottu.
Palatsin audioesittelyssä kehotettiin käymään makuulle musiikkisalin lattialle ja katselemaan rauhassa salin upeaa kaarevaa kattoa lamppuineen. Kukaan huoneessa olijoista ei ollut näin tehnyt, mutta Lontoontytön kanssa päätimme kokeilla :)
Pötköttelimme vuorotellen pitkät tovit kokolattiamatolla päällystetyllä lattialla ja keskityimme ihailemaan koristeellisia kattolamppuja. Makoilu oli mukavaa, mutta en vajonnut mihinkään hurmioon. Mieleeni nousi lähinnä arkisia kysymyksiä :) Kauankohan lamppuja on valmistettu? Miten niitä on aikoinaan kuljetettu? Onko kuningas George IV edes osannut iloita upeista lampuista? En usko.
Hämmentävä muistutus, millaista yltäkylläisyyttä myös maaseudun linnoissa on ylläpidetty, vaikka niissä käytiin vain joitakin kertoja vuodessa…
Ruokasalin valtavan kattokruunun korkeus on yli 9 m ja paino lähes 1000 kg.
Osasin nauttia upeista kuvista, joista saa käsityksen hämmästyttävistä valaisimista. Niiden koon tajuamiseksi pitäisi päästä paikan päälle. Mutta hyvä näinkin. Kiitos elämyksestä😊
VastaaPoistaKiva Lissu, jos reissukuvani tuottivat sinulle iloa Suomen syksyyn :)
PoistaTerv InnaVaara