torstai 17. syyskuuta 2020

Turskaa tyylillä

Turskaa, kesäkurpitsaa ja perunarisottoa voikastikkeessa.

Senaatintorin laidalla ns. Wuorion talossa entisen Wuorion mattokaupan tiloissa avattiin kesäkuussa uusi ”fiinimpi” ravintola W30. W tulee Wuoriosta ja 30 viittaa ravintolan osoitteeseen: Unioninkatu 30. 

Ranskalaisia ja skandinaavisia makuja ja kokkaustyylejä yhdistelevää ravintolaa kehuttiin Hesarin ensimmäisissä, koronan ensiaallon jälkeisissä ravintola-arvioissa. Tämän innoittamana päätin kutsua syyskuun synttärisankarit ja herkkusuut - Esikoisen ja Opiskelijatytön - kanssani herkuttelemaan Unioninkadulle. 

Onnistunut valinta. Ja Hesarin kehuista huolimatta W30 pääsi yllättämään - positiivisesti. Etenkin menu-kokonaisuutemme pääruoat - äidille turskaa ja tyttärille härkää - olivat erittäin herkullisia ja kauniita. Monesti 3-5 ruokalajin menuissa maittavimmat osuudet ovat minun mielestäni etu- ja jälkiruoat, mutta tässä ravintolassa pääruoat päihittivät niin maultaan kuin ulkonäöltään muut herkut. Varsinkin kun yleensä välttelen turskaa siihen liittämieni mauttomien (perusteettomien) mielikuvien takia.

W30:n lista on lyhyt: 3 alkuruokaa, 2 pääruokaa ja 2 jälkiruokaa. Saimme maistella jokaista ruokalajia, sillä tyttäret tilasivat 5-ruokalajin (3+1+1) ja minä 3-ruokalajin (1+1+1) menun. Ja kuten sanoin kaikki maistui meille kaikille :) Myös mukavan tarjoilijan viinisuositukset osuivat nappiin. Sopivan pieni ravintola on isoista ikkunoista huolimatta aika pimeä ja sisustus jäykän asiallinen, mutta tämä ei onneksi häirinnyt viihtymistä. 

Pieni miinus oli (ainoastaan) englannin kielellä oleva ruokalista. Ymmärrän annosten koostumuksen hyvin englanniksikin, mutta tykkään lukea ravintolakieltä ja annosten kuvauksia suomen kielellä tai ainakin suomen ja kansainvälisen ravintolaslangin yhdistelmällä, ja ihailla, miten monin sanoin pientäkin ruoka-annosta voi kuvata. Matkoilla menuita on saanut tavata tarpeeksi englanniksi. Minusta pelkkä englanti on turhaa hienostelua - liekö nykyinen tapa vai mitä lie? Ja naisten vessan hoitamaton orkidea harmitti kukkafriikkiä...

Ravintolan iso valtti on hyvä ruoka :) Ja siinä W30 onnistui.

Kurpitsaa, sitruunatimjamipastaa ja vanhaa goudaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti