torstai 10. syyskuuta 2020

Hetan herkut

Tartarpihvi punajuuresta

Viime viikonloppuna Opiskelijatyttö halusi valmistaa kolmen ruokalajin päivällisen mökillä olleelle poppoolle. Tällä kertaa poppooseen kuului Ukin ja minun lisäksi Esikoinen ja Vävypoika kolmen viikarinsa kanssa sekä Opiskelijapoika Avovaimonsa ja Pikkupojan kanssa, ja tietty itse Kokki, eli yhteensä herkuttelemassa oli 11 henkeä. Vielä sentään mahduttiin mökin lasikon ruokapöydän ääreen :):)

Oli ihana seurata, miten innokkaasti, osaavasti ja ilolla Opiskelijatyttö valmistautui ruokarupeamaa. Toisin kuin minä ja nykyään usein myös Ukki, jotka toistamme ruoanlaitossa tuttuja hyväksi koettuja reseptejä, Opiskelijatyttö haluaa joka kerta kokeilla uusia ruokajuttuja.

Lauantaina saatiin alkuun punajuuritartar graavatun (!!) keltuaisen kanssa ja pääruoaksi paistettua ankkaa, jonka acekkina oli lähimetsän kanttarelleja ja paahdettua maa-artisokkaa. Jälkkäriksi Tyttö valmisti herkullisen kinuskisen Tarte tatinin eli ranskalaisen keikauskakun pehmeän vaniljajäätelön kera. Ja kaikki onnistui tosi hyvin - ja maistui Herkulliselta!

Tervetuloa toistekin kokkaamaan, rakas Tyttäreni. Eikä toki tarvitse kokata, olet tervetullut nauttimaan myös Ukin perinteisistä savukalaa ja Mummin syksyistä puolukkapiirakkaa :):)


Opiskelijatytön omenainen Tarte tatin

2 kommenttia:

  1. "Ei ole vilpittömämpaa rakkautta
    kuin rakkaus ruokaan"
    G.B. Shaw´n sanoin hatunnosto kokeille:)




    G.B. SHAW

    VastaaPoista