lauantai 19. syyskuuta 2020

Kesästä talveen

Syksyn ja talven ulkoiluvaatteet :)

Toissapäiväisen syysmyrskyn ja viime viikon kylmän tuulen jälkeen päätin vaihtaa kevään ja kesän ajan käyttämäni ulkoiluvaatteet syksyisempiin vaatteisiin. Molemmat asukokonaisuudet ovat kuorivaatteita, joiden alle tarvittaessa lisään tai vähennän kerrastoja ja väliasuja.

Koko syksyn ja talven käytän kuoriasua, johon kuuluvat ihanat Haltin lilat joustohousut (tykkään tosi paljon) ja vuosia sitten alesta löytämäni The North Facen hupullinen, vaaleanpunainen tuulitakki (joka tosin roikkui usean vuoden käyttämättömänä kaapissa) sekä loppukesästä ostamani The North Facen mustat, leveälestiset ja vedenkestävät goretexkengät. Pakkasilla tuulitakin päälle puen vielä villa- tai toppaliivin ja paukkupakkasilla tuulitakki vaihtuu untuvatoppikseen.

Keväällä ja kesällä käyttämäni kuoriasu koostuu talvihousujen kanssa lähes identtisistä, mutta upean keltaisista Haltin joustohousuista ja jo vuosia käyttämästäni Marmotin mukavasta, punasävyisestä jakusta sekä Adidaksen kirpparilta (!) ostetuista, vähän käytetyistä vaaleista lenkkareista. 

Tykkään värikkäistä ulkoiluvaatteista, joten molemmat asukokonaisuudet ovat mieluisia. Lämpötilan, tuulen ja sateen mukaan kesällä osia kuoriasusta vaihdan usein kevyempiin varusteisiin ja talvisin kuoriasun alle taas lisään teknisen alusasun, villahousut ja muita välivaatteita sekä tarpeen mukaan myssyn, käsineet, korvaläppät ja/tai kaulahuivin. Sadetta varten naulakosta löytyy myös hyvät Nokian pitkävartiset mustat kumisaappaat ja Rainsin mieluinen väljä musta sadetakki. 

Eli varusteista jokapäiväinen liikkumiseni Murun kanssa ei jää koskaan kiinni :):) Suuntautuu lenkkimme sitten Helsingin kaduille, puistoihin tai rannoille taikka Salon mökillä läheisille hiekkateille tai metsäpoluille. 

Laihalle ja palelevalle Murullekin löytyy tarvittaessa harmaa, itsetehty villapusero (täällä) ja sininen sadetakki :):)

Kevään ja kesän ulkoiluvaatteet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti