sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Sunnuntain pakkasia


Tänään iltapäivällä pakkanen on alkanut hellittää, kuten ennusteet lupasivat. Iltapäivällä lämpömittari näytti enää viittä pakkasastetta viime päivien 15-25 asteen sijaan. Ja kun oli pläkkityyni tuuleton ilma, sunnuntai oli mitä upein ulkoilupäivä, vaikka aurinko pysyttelikin pääosin ohuen pilviverhon takana. 

Viikonloppuna olemme Murun kanssa kävelleet samoja reittejä kuin tuhannet muutkin helsinkiläiset. Lauantaina kiersimme käsittämättömän upeassa auringonpaisteessa Seurasaaren rantoja ja tänään kuljimme tuttua Kaivarin rantaa ja pistäydyimme ruuhkaista talvisiltaa pitkin läheisessä Uunisaaressa. 

Sunnuntaikävelyni kruunasi rakas ja rentouttava seura: Olin reissussa Opiskelijatytön ja Lontoontytön kanssa. Jälkimmäinen pidensi jo ennestään pitkää joululomaansa osin kotikaupunkinsa Lontoon tautitilanteen takia ja osin siksi, että hänen brittiläinen kämppäkaverinsa on sairastunut viikko sitten koronaan. Tyttö yrittää parhaansa mukaan hoitaa etätyötään ainakin vielä pari viikkoa Helsingistä käsin.

Uunisaaren kahvila - talvella auki vain viikonloppuisin - yllätti iloisesti. Kahvittelijoille oli avattu vieressä oleva vähintään sadan hengen juhlatila, jossa meidän kolmen lisäksi istui vain neljä henkilöä. Ja mekin istuimme (koronan takia) eri pöydissä :):)

Meri Kaivarin edustalla on kovaa vauhtia jäätymässä. Ennustukseni parista päivästä (täällä) pitänee paikkansa, jollei ensi viikoksi pääkaupunkiseudulle luvatut suojakelit muuta tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti