maanantai 4. tammikuuta 2021

Mummi remontoi


Ostin kuukausi sitten Punavuoresta kaksion. Samasta talosta, jossa olen asunut pari vuotta vuokralla. Viihdyn maisemissa, ja olisin jopa halunnut ostaa nykyisen vuokra-asuntoni, mutta omistaja ei ollut halukas myymään - minkä ymmärrän :)

Onneksi samasta talosta sattui tulemaan myyntiin samankokoinen asunto, joten eikun toimeksi :):) Useampi ostaja oli kiinnostunut samasta kaksiosta, joten vuorokauden kävimme kisaa keskenämme. Yllätyksekseni hinta kohosi yli alkuperäisen pyyntihinnan. 

Nyt olen kuitenkin oman kaksion onnellinen (?) omistaja. Vähän tosin kauhistuttaa, miten kotiudun uuteen asuntoon, kun nykyinen vuokrakaksioni tuntuu edelleen unelmieni täyttymykseltä. Ja ensimmäistä kertaa elämässäni joudun vielä lähes 70-vuotiaana ummikkona organisoimaan huoneistoremonttia...

Asunto on aika huonossa kunnossa, joten uusin lattiat sekä keittiön kaikki kaapit ja koneet. Lisäksi maalaan olo- ja makuuhuoneen sekä keittiön seinät ja katon. Asunnon pohjaratkaisuun olen tyytyväinen, joten seiniä ei tarvitse purkaa eikä siirtää. Samoin vessa on pari vuotta sitten tehdyn putkiremontin yhteydessä uusittu, ja riittää hyvin minulle. 

Joulukuussa tein sopimuksen lähistöllä toimivan nuoren sisustussuunnittelijan kanssa. Hän auttaa minua mm. valitsemaan uudet lattiat ja seiniin sopivat värit. Keittiökaappeja on vähän, enkä ole mikään keittiö- enkä ruokaihminen, joten keittiön suunnittelussa minulle riittää Ikean ilmainen apu (toivotaan ainakin). 

Saan huoneiston haltuuni tammikuun viimeisenä päivänä ja remontti alkaa heti helmikuun alussa. Maanantaina 1.2. tehdään asbestikartotus, jonka tulos tulee vuorokaudessa. Remonttimiehet alkavat purkaa lattioita keskiviikkona 3.2, kunhan siihen mennessä saan vastauksen isännöitsijälle lähettämääni remontti-ilmoitukseen. Ja muuttamaan pitäisi päästä maaliskuun loppupuolella. 

Jännittää, miten homma etenee. Pysyykö urakka sovitussa hinnassa ja aikataulussa. Ja millainen uudesta kodistani lopulta tulee. Jäädään seuraamaan...

11 kommenttia:

  1. Onnea uuden kodin johdosta ja onnea remppaan! Muistan kuinka jannittavaa oli muuttaa uuteen kotiin 2 vuotta sitten. Mekin jouduimme taalla kilpailemaan tasta asunnosta mutta onneksi hinta ei noussut! Lupasimme etta maksamme talon hinnan kateisella ja se auttoi. Ostimme jopa suuren osan heidan huonekaluista joten muuttaessamme talo on jo kalustettu! (Rouva oli sisusalan ammattilainen joten kaikki huonekalut olivat hyvalaatuisia). Meille oli tarkeinta etta ikkunasta nakyi Kalliovuoret joita ihailemme joka paiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kolmas omistusasuntoni. Ensimmäisenä ostin yksiö Oulusta, jossa opiskelin yli viisi vuotta. Toisen ostin/rakensin Ukin kanssa 1980-luvun alussa. Paritalo, jossa asuimme perheenä lähes 40 vuotta. Nyt ostin kolmannen omistusasunnon - kalliin kaksion Hesan keskustasta. Jännää !!

      Poista
  2. Remontoimalla pääsee komeasti uuteen alkuun. Sisustajan avulla erinäiset valinnat saa hoidetuksi hermojaan menettämättä. Reipasta kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, Lissu. Sisustussuunnittelija tuntee materiaalit ja vaihtoehdot. Ja varsinkin kun tällä kertaa toivon osiin seinistä jotain muuta väriä kuin klassikkoa - maalarinvalkoista. Odottelen että näen hänen ehdotuksensa...

      Poista
  3. Rohkea ja mainio veto, hatunnostoni!!

    Ei kuin myötäistä matkaan urakalle ja toivotaan, että kaikki etenee edes jokseenkin suunnitelmien, aikataulujen ja kustannusten mukaan ja pääset maaliskuussa astumaan tyytyväisenä tyttönä ikioman kodin kynnyksen yli;
    sitten vaan kirsut kohti uusia kujeita & seikkailuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkutukka, näin tämä toinen koronakevätkin vilahtaa ehkä ihan huomaamatta - työn touhussa :):)

      Poista
  4. Onnittelut uuden kodin ostamisesta!
    Muutto on piristävä asia, saati sitten remontti ja kaiken mieleiseksi oman maun mukaiseksi saattaminen. Sekin on kivaa, että samassa talossa asuessa voit seurata remontin edistymistä.
    Kyllä mekin tarvitsisismme sisustussuunnittelijaa - huokaus. Asumme kolmen makuuhuoneen kerrostaloasunnossa, jonka keittiön, kylppärin ja joitain pintoja uusimme muuttomme jälkeen parikymmentä vuotta sitten. En ole enää oikein tyytyväinen silloisiin valintoihini. Voisimme myös asua yhtä huonetta pienemmässä ja mies on sitä ehdottanutkin, mutta kun lapset asuvat muualla, niin minä olen halunnut pitää mahdollisuuden heidän perheidensä yökyläilyyn. Tosin perheiden ja perheenjäsenten kasvaessa olemme jo turvautuneet myös lisämajoitukseen vierailuaikoina. Oikeastaan iso määrä yövieraita on aikamoinen rasite vanhetessa ja paremmin jaksaisi jos vieraat yöpyisivät muualla.
    Ikä ei ole vain numero, se tuntuu jaksamisessa. Voi olla, että en pidä kauaa kiinni tästä, vaan suostun muuttamaan. Olisi hauska suunnitella remonttia ja sisustusta.

    Mukavia hetkiä uuden kodin suunnittelussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta. Olimme asuneet suurperheen kotia paritalossa Itä-Helsingissä lähes 40 vuotta. Kun ajatus uusista asumisjärjestelyistä alkoi kypsyä mielessäni, vatuloin :):) pitkään vanhan ja uuden välillä kykenemättä päättämään. Kun viimein saimme päätöksen aikaiseksi (Ukki maalla ja minä kaupungissa), olen äärettömän tyytyväinen. Rakastan yli kaiken omaa, pikku kotiani :):)

      Poista
  5. Onnea kodista! Meillä on myös kattava huoneistoremontti edessä. Ostimme huonokuntoisen asunnon melko halvalla, ja tarkoitus on nostattaa arvoa. Voi olla, että se lähtee myyntiin kuitenkin parin vuoden kuluttua, kun alamme rakentamaan omakotitaloa. https://www.rakennustyotiitinen.fi/sisaremontti

    VastaaPoista
  6. Remontit ovatkin aina piristäviä, kunhan ovat valmiit. Meillä on huoneistoremontti myös alkamassa. On mukavaa kun saa hieman uudempaa ulkonäköä. Asunto on todella vanha, ja kaipaa jo muutostöitä ammattilaisen puolesta. https://www.karakennus.fi/remonttipalvelu

    VastaaPoista
  7. Huoneistoremontti on varmasti suuri urakka. Toivon kuitenkin, että kaikki meni hyvin. Minun veljeni juuri osti myös asunnon, joka on remontin tarpeessa. Tällä hetkellä hän yrittää etsiä työhön ammattilaista, jolta sujuu huoneistoremontin teko mahdollisimman nopealla aikataululla.

    VastaaPoista