perjantai 29. tammikuuta 2021

Kanniston kukat


Yhden koiralenkkini alussa kuljen Pursimiehenkatua alas Hietalahden rantaan Telakkakadulle. Matkalla Kankurinkadun risteyksessä ohitan Kanniston leipomon. Tänään kuljin katujen kulmassa olevan leipomo/kahvilan ohi vaihteeksi Kankurinkatua pitkin ja nauliinnuin leipomon ikkunan eteen.

Ikkunassa oli vajaa kymmenen isoa hyvinvoivaa ja kukkivaa pelarkuuta - osa leveällä ikkunalaudalla ja osa roikkuvissa amppeleissa. Kaikki pelarkuut olivat hyvin hoidettuja ja hyvinvoivia, minkä lisäksi niissä oli useita punaisia kukkia. Hämmentävää - on keskitalvi ja tammikuu. Minun piti käydä ihan sisällä myymälässä varmistamassa, josko kasvit olivat sittenkin tekokukkia. Oikeita ja aitoja olivat :):)

Alma Kannisto (1881-1949) perusti Kanniston leipomon 1914 Fredrikinkadulle, josta se siirtyi ensin Kankurinkadulle ja 2015 Herttoniemeen. Vuonna 1985 leipomo ja myymälät myytiin Kaarina Vuolteenaholle ja 1999 edelleen Pieni Kirahvi Oy/Ab:lle, jonka toimitusjohtaja on Henrik Bruun. 

Väliin piipahdan tähän Punavuoren valoisaan kulmakahvilaan vartavasten herkuttelemaan leipomon makealla toscapiiraspalalla - ehdoton suosikkini. Vastedes minua vetää kuppilaan myös ihmeelliset kukkivat pelarkuut ja kiinnostus siitä, miten ne jaksavat kevääseen asti...

2 kommenttia:

 1. Mikä riemastuttava ja pysäyttävä näky ainaisessa harmaudessa; tuota ei kertakaikkiaan voi ohittaa! Ymmärrettävä hiplaus.
  Mielenkiintoinen ja pitkä historia Kanniston leipomolla. Mukavia ja herkullisia kaffekotvasia Sinulle Kanniston hyvässä huomassa edelleenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole aika kumma tuo kukkiminen. Tuntuisi että eivät mitenkään enää kesällä jaksaisi kukkia. Mutta seuraan tarkasti tilannetta :):)

   Poista