keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Riistoranta :)


Kävellessäni Murun kanssa pitkin ja poikin Punavuoren, Ullanlinnan, Eiran ja Kaartinkaupungin katuja kuljen usein Pietarinkadun itäpäässä Raatimiehenkadun kulmassa olevan roosan värisen kerrostalon ohi. Raatimiehenkadun puolella talon toisen kerroksen korkeudella on valkoinen koristeltu kyltti, jossa tikkukirjaimin lukee AOY PUISTORANTA. 

PUISTORANTA-sanan kaksi ensimmäistä kirjainta eli P ja U on kirjoitettu niin lähelle toisiaan ja osin kiinni toisiinsa, että eiliseen asti olen aina lukenut RIISTORANTA. Ja ihmetellyt, että onpa vauraan alueen taloyhtiölle keksitty erikoinen (humoristinen) nimi. Puistoranta/Riistoranta-niminen iso kivitalo sijaitsee nimittäin yhdellä Helsingin kalleimmista asuinalueista Ullanlinnassa Kaivopuiston kupeessa. Vuonna 1912 valmistuneen asuinkerrostalon on suunnitellut arkkitehti Karl Lindahl (1874-1930). 

Mummin ja Murun kävelyt Helsingin keskustassa jatkuvat. Väliin Puistokulmaa ihmetellen, väliin muita keskustan taloja ihmetellen ja ihaillen.

3 kommenttia:

  1. Humoreski ja hauska bongaus; olisiko käynyt niin, että vaikka piilotetusti, niin rehellisyys maan perii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkin kun luen tuota sanaa seinästä, se hahmoottuu Riistorantana, vaikka tiedän että luen sen väärin. Puistorantaa kirjaimista ei saa millään...

      Poista
  2. Riistorantahan se on! Luulin otsikostasi, että joku on suomentanut ristoranten vitsikkäästi tällaiseen muotoon.

    VastaaPoista