torstai 14. maaliskuuta 2024

Lumoavia puutaloja

Koti/ateljee valmistui 2005

Viime toukokuussa kävin Fiskarsissa koputtelemassa KWUM-museon ovia, mutta silloin museo oli suljettu näyttelyn vaihdon takia (täällä). Lupasin palata uudelleen, ja niin tein viime viikonlopun Fiskarsin reissun yhteydessä (täällä). 

Ja ihastuin jälleen. Ihastuin etenkin kahteen, arkkitehti Tuomo Siitosen (s.1946) keraamikko Karin Widnäsille suunnittelemaan rakennukseen - lähes 20 vuotta sitten valmistuneeseen koti-ateljee -yhdistelmään ja koronan kynnyksellä avattuun, erilliseen KWUM-museorakennukseen.

Kaksi puurakennusta, jotka luontoa kunnioittaen oli sijoitettu Hasselbackan mäelle pienen Degersjön-järven rannalle varsinaisen Fiskarsin ruukkialueen laidalle. Voisin jopa sanoa, että ympäröivä luonto ja puiden keskellä kohoavat rakennukset korostivat toistensa kauneutta. Toivat esiin toisistaan parhaat puolet, kuten hyvät ystävykset ikään :)

Puutaloja parhaimmillaan. Järven rannalta löytämäni pikkuruinen Dragulan talo vielä täydensi arkkitehtuurielämystäni :)

Museo valmistui 2019

Museon toisessa kerroksessa oli suomenruotsalaisen kuvataiteilijan Caroline Pippingin (s.1958)
New frequency - Uusi ulottuvuus -niminen näyttely. 

Lähistön puurakentamista :) Liekö tulevan siitosen suunnittelema?

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että nyt onnistuitte pääsemään KW:n mielenkiintoisiin rakennuksiin. Tuttuni pso on rakennusten arkkitehti.
    Mielenkiinnolla seurasin eloasi Espanjassa. Kommentointini on vähentynyt, syynä on uusi IPad, johon en halua kirjautua Googlen kautta. Vältän näin mainostulvan sähköpostiin. Vielä puhelimella onnistuu kommentointi.
    MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, MK. Tykkään paljon molemmista puutaloista. Hienoa työtä - niin suunnittelijoilta kuin rakentajiltakin - upeasti luonnon keskellä ja sen ehdoilla. Vähän samaa kuin Ukin mökissä :):)
      Nautitaan keväästä ja valon lisääntymisestä, AnniE

      Poista