tiistai 12. maaliskuuta 2024

Fiskari herää kevääseen

Vanhan myllyrakennuksen vieressä oleva koski oli parhaimmillaan.  

Maaliskuisena sunnuntaina Fiskarsin (suom. Fiskari) ruukkikylä Raaseporissa näytti parastaan. Kevätaurinko helli kävijää ja Fiskarsinjoen pienet kosket vyöryivät voimissaan. Ja meitä turisteja oli liikkeellä vasta jokunen, toisin kuin ruuhkaisina kesäkuukausina.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään tutustua turistikohteisiin varsinaisen sesongin ulkopuolella. Jonot ja ruuhkat alkavat olla minulle liikaa. Ärsyynnyn ja hikeennyn helposti väenpaljoudessa, vaikka se alueen yrittäjille on tietty vain plussaa…

Käydessäni Fiskarissa oli auki vain yksi kuppila - Cafe Antigue keskustan Tornikellorakennuksessa. Ja vain pari näyttelyä - Pohjan kylässä syntyneen ja Ruotsissa uran tehneen Carl Jacob Malmbergin (1824-1895) valokuvia ja KWUM-museon keramiikkaa. 

Mutta nämä riittivät minulle ja Ukille enemmän kuin hyvin. Antiquen kahvi oli ilahduttavan maukasta. Ja mikä ettei, sillä se kuulemma paahdetaan ja jauhetaan viereisessä paahtimossa. Lisäksi Malmbergin valokuvat herättivät mielenkiintoni ja keraamikko Karin Widnäsin rintarinnan olevat koti- ja museorakennus veivät sydämeni. 

Kaikin puolin ihana aamupäiväretki rauhalliseen ja kevääseen heräävään Fiskariin :)

 Ja Kuparipajan koskessa riitti myös vettä ja pauhua

Cafe Antique odotti asiakkaita

Lähes huomaamaton ovi Kuparipajan näyttelytilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti