keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Jokamummin vauvanpeitto


Suurperheeseemme on alkukesästä syntymässä uusi pikkuinen - mummin seitsemäs lapsenlapsi. Mutta siitä sitten aikanaan lisää… 

Jokaisessa lapsiperheessä tulee olla ainakin yksi ohuesta villalangasta neulottu vauvanpeitto :) Tulevalle vauvalle neuloin ohuen (ja helpon) peiton vaaleanvihreästä ”vauvalangasta” - italialainen Dolly Baby Extrafine 100% merinowool. Kolmosen pyörrepuikoilla - tosin langan vyötteessä ohjeistettiin käyttämään 2.0-2.5 puikkoja. Kolmosen puikoilla peitosta tuli ihanan ohut, kuten olin toivonut. 

Valmiin peiton koko on noin 90x60 cm, ja sitä varten loin 228 silmukkaa - 210s kuvioon ja 9s + 9s kumpaankin reunaan. Kuvioksi valitsin yksinkertaisen ristikkokuvion.

Ristikkokuvio aloitetaan neulomalla kymmenen kerrosta vuoroin 10s oikein (oik puolella oikein ja nurjalla nurin) ja vuoroin 10s nurin (oik puolella nurin ja nurjalla oikein). Tämän jälkeen vaihdetaan ja neulotaan kymmenen kerrosta vuoroin 10s nurin (oik puolella nurin ja nurjalla oikein) ja vuoroin 10s oikein (oik puolella oikein ja nurjalla nurin). 

Peiton leveyteen mahtuu 21 ja korkeuteen 23 kymmenen silmukan ja kymmenen kerroksen ruutua. Joka kerroksen alkuun ja loppuun neulotaan 9s aina oikein, samoin kuin peiton alussa ja lopussa neulotaan 10 kerrosta aina oikein neuletta. Näin peittoon syntyy ”reunat”.

Kaunis, kevyt ja käytännöllinen lisäpeitto Pienelle kesään ja talveen. Ja superhelppo :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut jo etukäteen, mielessäni arvuuttelen saisiko se pienin itselleen leikkitoverin ja mihin perheeseen tulokas saapuu. Kesällä tiedämme. 😊

    Mukavaa pääsiäistä! MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäispäiviä myös Sinulle, MK. Vauvauutisesta lisää kesäkuussa :)
      Terv InnaAnni

      Poista
  2. Hei! Kiva peitto tuli! Kuinka paljon lankaa meni? Nina H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nina. Tuohon 90x60cm peittoon meni 200g eli neljä kerää.
      Terv InnaVaara

      Poista