keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Väriä ja lämpöä Fotografiskassa

Miles Aldridge: Chromo Thriller, 2012

Palatessani Tartosta Tallinaan juna saapui päärautatieasemalle, joka on lyhyen kävelymatkan päässä Telliskivi-keskuksesta. Matkalla äkkäsin, että Fotografiska-valokuvamuseo on juuri Telliskivessä ja minulla peräti neljä tuntia ”tyhjää” aikaa ennen laivan lähtöä kohti Helsinkiä. Joten eikun sinne :)

Fotografiskassa oli kaksi ihanaa ja mielenkiintoista valokuvanäyttelyä. Toisen kerroksen oli vallannut Miles Aldridge ja Virgin Mary, Supermarkets, Popcorns -niminen näyttely. Yli 50 Aldridgen (s.1964) valokuvaa vuosilta 1999-2020. Tykkäsin tosi paljon. Värikylläistä pop-tyyliä. Huumoria ja ironiaa. Oivalluksia arjesta ja juhlasta - elämän tyhjyydestä ja merkityksestä. Surumielisyyttäkin. Pohdintaa naiseudesta ja naisen (ja miehenkin) roolista.

Museon kolmannen kerroksen puolikas puolestaan oli täynnä lämpöä, inhimillisyyttä ja elämää. Erilaisuuden ja toiseuden hyväksymistä. Ihastuin venäläissyntyisen Snezhana Von Budingen-Dyban (s.1983) valokuviin parikymppisestä Sofiesta ja tämän elämästä valokuvauksellisessa, vanhassa maalaismiljöössä saksalaisessa pikkukaupungissa.

Onneksi äkkäsin Telliskiven Fotografiskan. Tykkäsin ja nautin.

A Drop of Red, 2002


Self Portrait, 2011


Sofie with her mother in the field, 2020

Sofie in the poppy field with her boyfriend Andy, 2018

Sofie and Barbara, 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti