tiistai 5. syyskuuta 2023

Laiva-juna Tarttoon


Olin varannut elo-syyskuun vaihteeksi parin päivän patikka-lautta-yhdistelmämatkan, jossa oli tarkoitus käydä mm. Kökarin ja Seilin saarilla, mutta matka peruuntui viime metreillä, koska osallistujia ei ollut riittävästi. Harmitti.

Siltä istumalta päätin lähteä kahden yön reissulle Tarttoon, jossa en ole aiemmin käynyt ja jonne olen suunnitellut lähteväni keväisestä Pärnun matkasta (täällä) lähtien. Ostin netistä Ikaalisten Matkatoimiston omatoimimatkan. Sain valita mieleiseni matkapäivät ja -kellonajat sekä laivoihin että juniin ja myös itselleni sopivan hotellin Tartosta. Kaikki matkaliput junan paikkalippuineen toimitettiin sähköpostitse. Helppoa ja toimivaa.

Ensin Helsingin Länsisatamasta Tallinkilla Tallinaan, jossa satamasta parin kilometrin kävely rautatieasemalle ja edelleen pikajunalla Tarttoon. Eli pari tuntia laivassa ja pari tuntia junassa. Ja iltapäivällä parin tunnin kävely aurinkoisessa Tarttossa rautatieasemalta keskustan hotelliin kahdeksi yöksi.

Junalipun Viron juniin voi ostaa ennakkoon netistä (elron.ee), tosin vain ensimmäiseen luokkaan. Mielestäni tämä kannattaa, sillä ekan luokan liput ovat suht edullisia eikä ero toisen ja ensimmäisen lippuluokan välillä ole mahdoton. Ja - ainakin minun - matkustaminen rentoutui, kun tiesin, että saan varmasti oman paikan. Minulle paikkalippu tosin tällä kertaa hoitui Ikaalisten Matkatoimiston kautta :)

Laiva-junamatkan ainoa vastoinkäyminen oli se, että Tallinnan päärautatieasema (Baalti jaam) oli suljettu - näytti kuin olisi jonkinlaisessa remontissa? Ja matkakaffet piti ostaa Ärrältä :)

Tallinna raitatieasemalla kahvit ja pullat tutusti Ärrältä :)

Ei valittamista junassa eikä istumapaikassa :) 

2 kommenttia:

 1. Junalippuja myydään verkossa toiseenkin luokkaan, mutta toisessa luokassa ei ole paikkavarausta. Jos haluat varmistaa istumapaikan, osta liput ykkösluokkaan tai tule ajoissa istumaan (20 min ennen).

  Tallinnan rautatieasemalla on nykyisin Selver-kauppa. Ei siellä mitään kahvilaa ole ollut vuosikymmeniin, joten kahvit pitää ostaa R-kioskilta. Mitään varsinaista rautatieasemaa ei edes tarvita, kun junat lähtevät ulkoa ja niihin pääsee ajoissa istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Seuraavalla kerralla olen viisaampi ja osaavampi. Terv InnaVaara

   Poista