tiistai 14. helmikuuta 2023

Kutsu leikittelemään

Yksityiskohta valokuvasta Uima-allas (Kansituoli), 2018

Hoikka nainen ikkunan edessä, pöydän ääressä, nojatuolissa, puhelimessa, uima-altaassa, lumihangessa. Istumassa, seisomassa, kahlaamassa, makaamassa, kävelemässä, kantamassa. Ajatuksissa tai ihmettelemässä - katsoen suoraan kohti, sivulle tai poispäin. Pääosin vakavana ja hiljaisena. 

Nainen sulautuu täydellisesti osaksi Gunnar ja Marie-Louise Didrichsenin kotia (täällä) ja Elina Brotheruksen rakentamia ihastuttavia arkkitehtonisia sommitelmia. Vierailija taidemuseossa - taulujen ympäröimänä. 

Didrichsenin Taidemuseossa Kuusisaaressa avattiin lauantaina taiteilija Elina Brotheruksen (s.1972) Vierailija-niminen valokuvanäyttely. Intensiivisiä, puhuttelevia ja leikkisiä valokuvia, jotka jokaisen kannattaa käydä henkilökohtaisesti kokemassa ja aistimassa. Näyttely on elämys.

Taiteilija Brotheruksen upeat valokuvat sopivat äärettömän hyvin Didrichsenin Taidemuseon levollisiin tiloihin. Ne kutsuvat kännykkäkuvaajaa leikittelemään kuvakulmilla, rajauksilla ja heijastuksilla, joten postauksessani ei ole yhtään taiteilijan valokuvaa kokonaisena tai sellaisenaan.

Elina Brotheruksen sanoin valokuva on ”peili, jolla on muisti”. Filosofinen tokaisu, joka jättää minut harrastelijana vielä vähän kysymysmerkiksi :)
 
Heijastus museon ikkunassa valokuvasta Uima-allas, selin (2018)

Oikealla valokuva Taiteilija työssään, 2021

Näyttelyn valokuvia heijastui Kuusisaaren iltaan.
Vasemmalla valokuva Vihreä asetelma, 2022

Yksityiskohta valokuvasta Vihreä asetelma 2, 2022

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista oivalluksista! Tervetuloa uudelleen! T. Maria Didrichsen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva yllätys lukea kommenttisi. Palaan varmasti, sillä Didrichsen on yksi lempimuseoistani Helsingissä. Terv InnaVaara

      Poista