maanantai 13. helmikuuta 2023

Ristorante italiano

Spaghetti alle vongole

Helmikuun alkupäivinä olimme Siskon kanssa pitkällä lounaalla Leppävaarassa (täällä). Siitä jäi niin hyvä mieli, että päätimme uusia yhteisen ruokahetken pikimmiten, ja lounastimme viime perjantaina Punavuoressa. 

Aikeissamme oli kokeilla Hesarissa kehuttua, Pursimiehenkadulla olevaa uutta Canvas-ravintolaa. Ravintola oli kuitenkin yksityistilaisuuden takia perjantaina kiinni, joten päädyimme korttelin päässä olevaan italialaisravintolaan Neroneen. 

Perämiehen- ja Pursimiehenkadun risteyksessä oleva Narone oli täynnä italialaista puheensorinaa ja välimerellistä arkista tunnelmaa. Keskellä olevassa pöydässä istui iso ja äänekäs italialaisseurue ja pienemmissäkin pöydissä kuului puhuttavan muuta kuin perussuomea. Toki täynnä olevassa ravintolassa lounasti myös lähiseudun raksamiehiä. Eläväinen tunnelma, ja meille löytyi rauhallinen nurkkapaikka muovipenkkisestä loossista. 

Sisko tilasi lounaslistan jättikatkarapurisoton ja minä valitsin ala carte -puolelta simpukkaspagetin - Siskon lempiruoka Ranskan matkoilla :) Kumpikin annos kaipasi suolaa, mutta lisäparmesaani korjasi ainakin minun annokseni tosi maukkaaksi. Siskon risotto jäi juustolisästä huolimatta vain ”syötäväksi”, kun taas minun Spaghetti alle vongole oli juuri minun makuuni - mietoa, mutta maukasta. Rinnalle lasillinen kylmää italialaista Suavea ja jälkkäriksi tosisuklainen suklaakakku jätskipallolla. Namia oli:)

Nerone on nuhjuinen, mutta kivan rento ruokapaikka. Paikka, jossa me molemmat viihdyimme - vaikka Siskon risotosta sai jättikatkarapuja etsiä - ja jonne ainakin minä voisin hyvin palata toiste :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti