lauantai 25. helmikuuta 2023

Aprillipäivä kiikarissa


Tämän viikon tiistai oli minun onnen päiväni. Sain varmistuksen leikkauspäivästä. Minulle asennetaan tekonivel Mikkelin keskussairaalassa nivelrikon vaurioittamaan oikeaan lonkkaan maaliskuun lopussa.

Olen tosi iloinen, sillä helmikuun aikana oikeaa lonkkaani on särkenyt merkittävästi enemmän kuin edellisten kuukausien aikana. Tällä hetkellä pystyn Murun kanssa kävelemään vain alle kilometrin pituisia lenkkejä. Ja nekin hidasta ankkakävelyä. Ja tuntuu kuin myös oikea polvi ja pohje olisivat kipeytyneet. Tosin päivät vaihtelevat, kuten nivelrikkoon kuuluu. Öisin kipu ei häiritse liikaa untani, sillä nukun muutenkin katkonaisesti. Mutta kaikki yöt lämpötyyny on välttämätön seuralainen :) 

Ainoa asia, mitä sairaalasta on toistaiseksi pyydetty - esitietolomakkeen lisäksi - on ”hammastodistus lonkkaleikkausta varten”. Vähän olisin toivonut jotain jumppaohjeita lonkkaa ympäröivien lihasten vahvistamiseksi. Onneksi minulla on yksityiseltä fyssarilta syksyllä 2021 saadut, kevyet lonkkaliikeohjeet (täällä), joita olen uudelleen alkanut treenata. Ja netistähän niitä löytyisi lisää…

Tänä vuonna odotan kevättä tavallistakin innokkaammin. Näillä näkymin aprillipäivänä linkkaan kiitollisena uudella lonkalla Mikkelissä, ja jo juhannuksena valssaan - toivottavasti - onnellisena terveellä lonkalla Taattisilla. 

8 kommenttia:

 1. Voi, miten UPEA uutinen!
  Kun leikkaus tapahtuu keväällä, pääset hyvin ulkoilemaan ja kuntoutumaan kävelyillä tarvitsematta pukeutua paksuimpiin toppavaatteisiin.
  Minun lonkkaleikkaukseeni oli syksyllä, ja kävelin onnellisena metsäpolkuja kahden sauvan kanssa ja tein ohjattuja niiausliikkeitä selkä puun runkoja vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, Marjatta! Kevättä kohti sinä tyytyväisenä korjatulla lonkallasi ja minä uutta innoissani odotellen. Terv InnaVaara

   Poista
 2. Todellinen onnenpäivä! Alkukesän kauniille luontopoluille ja valssailemaan Taattisille kesän juhlan pyörteisiin, elämä hymyilee. Myötäistä matkaan operaatiolle ja kitkatonta kuntoutumista Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Takkutukka. Kiva kun seuraat matkaani :) Terv InnaVaara

   Poista
 3. Todella hieno tieto! Uskon, että olet iloinnut uutisesta ja myös helpottunut, kun tiedät päivän. MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri, tuntuu hyvältä ja selkeältä, kun on tarkka päivämäärä jota odottaa. Terv InnaAnni

   Poista
 4. Onnea operaatioon ja siitä toipumiseen👍👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Lissu. Kova usko on täydelliseen kävelykunnon palautumiseen :)
   Terv InnaVaara

   Poista