torstai 29. joulukuuta 2022

SydänkorvareitaNäyttelytilana toimivan Hakasalmen huvilan (täällä) entisessä leivintuvassa toimi vuosia kiva kahvila - Cafe Huvila, jossa vierailin mm. syyskuussa 2020 (täällä). Viime keväänä kahvila vaihtoi omistajaa ja nimeä. Nykyään kahvilassa häärää kolme karjalaistaustaista naista eli äiti ja kaksi tytärtä, jotka keksivät antaa pienelle kuppilalleen nimeksi Rakastan.

Ja pitäähän Rakastan-kahvilassa tarjoilla sydämen muotoisia korvapuusteja :) Kun sain muhkean puustin eteeni, luulin että se muistutti vahingossa sydäntä, ja vitsailin siitä seuralaiselleni eli Esikoisen neljävuotiaalle Pikkupojalle. 

Kahvilan juuri paistettu korvapuusti maistui herkulta ja kanelilta. Se oli sopivan iso puolitettavaksi rakkaan ihmisen kanssa, mikä sopi enemmän kuin hyvin Rakastan-nimiseen kahvilaan. Outo nimi, mutta jää ainakin mieleen, ja kutsuu kurkistamaan.

Varsinkin kun kahvilan porkkana-inkiväärikeitto äidin tai tyttärien paistaman sämpylän kanssa oli maukasta ja kuumaa. Ja kun sekä lounasmenu että kaikki vitriinissä olleet herkut olivat vegaanisia, mutta maistuivat myös ei-vegaaniselle mummille. Pikkupoika tosin vierasti vegaanista poronkäristystä ja lusikoi lautaseltaan vain perunamuusin - sen tosin viimeiseen hippuun asti. Nelivuotiaalle eivät kelvanneet edes ihanat sokeroidut jääpuolukat, jotka tuotiin lisukkeena erillisessä kulhossa. Onneksi, sillä mummi pisti ne kaikki suuhunsa.

Varmasti palaan tuohon kodikkaaseen ja miellyttävään kuppilaan uudelleen. Rakastan jäi mieleen - nimestään huolimatta tai ehkä juuri siksi :)


Porkkana-inkiväärikeittoa ja lämmin sämpylä

2 kommenttia:

  1. Epäröin kirjoittaa tähän kommenttia. Rakastan nimenä on outo valinta, mutta ainakin se on suomea. Entisten pitäjien ruokia ja leivonnaisia kävin melko usein nauttimassa, varsinkin kesäisin. Pari kertaa olen käynyt kahvilassa karjalaiskolmikon hallitessa pikkutaloa. Molemmilla kerroilla petyin. Vegaaninen karjalanpiirakka ei ollut karjalanpiirakka. Karjalaisen isoäitini leipomat rapeat, ohuet ja runsaalla voilla voidellut ovat ne oikeat. Munavoi ei ollut munavoita, koska oli vegaanisesti tehty, mitä lie oli, mutta ei ainakaan hyvää. En vielä luovuta, vaan käyn joku päivä syömässä lounaan. Pidän talosta ja sen ilmapiiristä ja sijainnista ja haluan tukea yrittäjiä. Toivon, etten pety. Ei niinkään pullahiiri-MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas pullahiirenä tykkäsin kahvilan korvapuusteista. Karjalanpiirakat on vielä maistamatta. Yksi tyttäristäni on vegaani, joten hänen kanssaan aion seuraavaksi käydä tutustumassa paikkaan. Kuten sinäkin kirjoitit, niin minullekin yksi kahvilan isoimmista vetonauloista on rakennus - vanha, pieni ja sokkeloinen - kodikas, viihtyisä ja rauhoittava :) Ja sijainti! Terv InnaAnni

      Poista