lauantai 24. lokakuuta 2020

Ruuhkaa ja ruskaa


Ajattelin tänään käydä Hakasalmen huvilassa viikko sitten avatussa Ismo Höltön valokuvanäyttelyssä. Vaan jäipä vain ajatukseksi, sillä huvilaa lähestyessä näin jo kaukaa pitkän jonon. En heti uskonut, että nuo ihmiset todella jonottivat valokuvia katsomaan, mutta totta se oli. Sama juttu oli vastapäätä, Mannerheimintien toisella puolella olevassa Kansallismuseossa - ainakin 30 ihmisen jono kiemurteli rakennuksen seinustaa pitkin.

Jätin näyttelyn suosiolla odottamaan arkipäivää. Josko joku arkiaamu olisi vähemmän ruuhkaa? Tai voipa olla, että koronan takia jää valokuvat 1960-luvun kohtaamisista kokonaan näkemättä. Harmi, mutta elän vielä toivossa...

Valokuvanäyttelyn sijaan päätin kiertää viereisen Töölönlahden ja ihailla yllättävän upeaksi kehkeytynyttä pääkaupungin ruskaa. Kävelyreitilläkin oli ruuhkaa - mutta ei sentään jonoja :):) Lokakuun alkupäivinä valittelin mökillä ollutta rumaa ruskeankeltaista ruskaa (täällä), mutta Töölössä oli kaunista: mm. valtavasti upeita kirkkaankeltaisia koivuja ja paljon eri punaisen sävyissä hehkuvia pensaita. Tosin monissa puissa oli vielä pelkkiä vihreitä lehtiä, jotka eivät olleet ruskaa nähneetkään - tyylikkäitä nekin.

Kaunista oli, niin kaunista. Uskon, että luonnon värit vetivät vertoja Höltön mustavalkoisille valokuville - ehkä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti