lauantai 10. lokakuuta 2020

Hiljaista on...


Olen mökillä pikavisiitillä. Liekö viime viikon kovat tuulet varistaneet lehdet, mutta mökillä on tosi vähän ja tylsän väristä ruskaa. Pääosin rumaa ruskean keltaista, joskin puissa on vielä paljon vihreitä lehtiä. Myös maassa on lähinnä ruskeaa ja vihreää. Ehkä paras ruska-aika on vielä edessä?

Kävin koirien kanssa lyhyellä kävelyllä tutuilla metsäteillä. Osan matkaa tien toisen puolen täytti hyväkuntoiset vihreälehtiset saniaiset ja toisen puolen syksyn kuihduttamat ruskeat saniaiset. Ympäristön, perimän vai sattuman aiheuttamaa? Yllätti miten hiljaista luonnossa oli. Kukaan eikä mikään äännellyt eikä liikkunut - ei lintuja eikä muitakaan eläimiä, ei tuulen puuskia eikä purjehtivia pilvenhattaroita. 

Hiljaista on, hiljaista on, hiljaista on... kuin huopatossutehtaassa - Martti Huuhaa Innasen laulamana ja Saukin eli Sauvo Puhtilan sanoin.

2 kommenttia:

  1. Minusta tuntuu, että tämän syksyn ruska oli nyt tässä. Punaista ei näy paljon, koska ei ole ollut pakkasöitä. Kaunein väri on ollut koristepensaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulen. Upeaa punaista näkee, kuten sanoit, villiviineissä, jotka joka vuosi ovat upean värisiä, mutta ei paljon muualla. Paitsi Hietaniemen hautausmaalla näin maailman upeimman monivärisen ruskapuun - ehkä saarni, josta minulla on yksi aiempi postauskin :)

      Poista