sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Iltajädet


Kapteeninkadulla on viihtyisä, hyvänpalvelun jäätelöbaari Bus Gelato, johon tutustuin ensi kertaa heti muutettuani pari vuotta sitten Punavuoreen (täällä). Tämän jälkeen pikkubaarissa on tullut vierailtua aina kun jätskihimo yllättää.

Pimenevänä ja lämpimänä lokakuun ensimmäisenä perjantai-iltana - eli eilen :) jätskihimoni yltyi voittamattomaksi, joten suuntasin Murun kanssa lähikadun tuttuun baariin. Ovella meidät toivotti tervetulleeksi kauniisti valaiseva sähkölyhty ja parille ulkotuolille kutsuvasti levitetyt peitot. Sisällä ystävällinen vastaanotto jatkui leveällä hymyllä ja iloisella Heillä.

Isissa lasivitriinissä oli toinen toistaan herkumman näköisiä jäätelöitä, joita halutessaan olisi saanut maistaa vaikka joka ikistä :):) Baariin kävellessäni olin päättänyt valita peruskomboni eli suklaata ja kookosta, mutta maistelun jälkeen mieli vaihtui ja päädyin suolapähkinään ja lakritsiin. Sattumalta molemmat maut ovat sokerittomia, stevialla makeutettuja vegaanisia ”jäätelöitä”, joiden valmistamiseen maitotuotteiden sijaan käytetään riisiä, kookosta, soijaa ja/tai kasviskuituja. Suurin osa Bus Gelaton yli 50 ”jäätelöstä” on vegaani”jäätelöitä” tai sorbetteja, mutta joukosta löytyy myös tavanomaisia maito- tai kermajäätelöitä, kuten mm. maut pähkinäsuklaa ja rommirusina. Jätskin lisäksi tarjolla on aina täytettyjä sämpylöitä, kakkupaloja, suolaisia ja makeita piirakoita sekä kahvia, teetä ja alkoholijuomia. 

Taas sain herkutella täyteläisellä, pehmeällä ja herkullisella gelatolla BusGelaton kodikkaassa, kaksi pikkuhuonetta käsittävässä kuppilassa. Jätskin voimalla kohti koronasyksyä :):)

2 kommenttia:

  1. Taas kuva suorastaan pysäyttää. Olisi hauska piipahtaa tuossa jätskibarissa 😋🎶

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lissu. Suositan piipahtamista, jos/kun liikut Punavuori-Eira-alueella.

      Poista