sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Liivi lämmittää

Kalastajan vaimo -blogissa oli tänä syksynä yksinkertaisen ja lyhyen villaliivin ohje. Helppo ja nopeatekoinen malli, joten päätin kokeilla. Sopii niin ohuen pitkän mekon päälle kuin lämmikkeeksi tanssitreeneihin :)

Liivi valmistui nopeasti neljästä kerästä sinapinkeltaista Sandnes Garnin KOS-lankaa (62% babyalpakka, 9% villa, 29% nylon) paksuilla pyöröpuikoilla (nro 5 ja 8). Tarkempi ohje yllä mainitussa blogissa (täällä). Huomioi, että blogin kirjoittaja korjasi neuleohjettaan seuraavassa postauksessa: Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan alareunan joustinneuleen jälkeen kaventamaan koko kerroksen pituudella •1s oikein ja 2 silmukkaa oikein yhteen•. Korjauksessa neuvotaan kaventamaan reilummin eli koko kerros neulotaan •2 s oikein yhteen•. 

Korjauspostauksen ilmestyessä olin liivin kanssa jo loppusuoralla enkä enää purkanut, joten liivistäni tuli tavallista leveämpi. Se ei hirveästi haittaa - kiva se on näinkin: lyhyt ja leveä :):)

Ostin jo langat uuteen liiviin, josta tulee erivärinen ja ensimmäistä kapeampi. Vaihdan samalla paksummat pyörrepuikot kahdeksasta seiskaan. Ja lisään myös Kalastajan vaimon blogikuvissa näkyvän kivan yksityiskohdan, jota ei ohjeessa kuitenkaan mainita: Resorin jälkeen etu-ja takakappaleiden alku- ja loppupäähän neulotaan vielä jonkun matkaa 1o,1n -resorineuletta (ks. alkuperäisen ohjeen valokuvat).

Onneksi pimeneviä koronapäiviä riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti