tiistai 13. lokakuuta 2020

Kaipaan reissuun


Kaipaan reissuun. En kaukomaille, vaikka olisihan kiva lähivuosina toteuttaa pitkään unelmissa elänyt kuukauden Japanin matka, johon parin suurkaupungin lisäksi kuuluisi patikointia/retkeilyä maaseudulla yöpyen perinteisissä japanilaisissa majataloissa. Ja tutussa Thaimaassakin voisin vielä joskus käydä.

Mutta pääosin kaipaan ”vain” helppoa lähimatkailua kotimaassa: lyhyitä kaupunkilomia lähelle ja pitkälle, päämäärätöntä autoilua pysähtyen yöpymään ja ruokailemaan siellä sun täällä. Ehkä reissua Lappiin. Rauhallista junalla köröttelyä ja laivamatkoja Viroon tai Ruotsiin sekä keväällä suunnitelmissa ollutta Pietarin matkaa. Kaipaan jopa rentoja ratikka-ajeluja Helsingin keskustassa, kun ikkunapaikalta saa seurata kotikaupungin vilskettä. 

Ilman, että tarvitsisi joka käänteessä puntaroida tautiriskiä, koronaetäisyyksiä ja maskin käyttöä. Paljon toivottu, mutta kaipaan koronatonta kulkemista. 

Onneksi on kävely. Ja keskustan kadut ja puistot. Meren rannat ja lähiseudun ulkoilualueet.

6 kommenttia:

  1. Sama täällä! Olisi ihanaa olla huolettomana lomalaisena jossain. Kun edes tietäisi, että joskus vielä voi lähteä paikkoihin, joista on pitänyt ja että ne olisivat palautuneet samanlaisiksi kuin silloin ennen.

    Huomenna ajellaan Tuusulaan pojan luo päiväkylään, tällainen pieni matka sentään.
    Kaipaan jopa junalla ajelua, kun olemme menneet joka paikkaan omalla autolla.

    Tämä on nyt tällainen talvi. Koitetaan jaksaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta kannustuksesta. Todella näillä eväillä mennään tämä talvi. Onneksi sitä sopeutuu ja löytää keinot ulkoilla ja elää näissäkin poikkeusoloissa ja on kiitollinen kun säilyy terveenä. Mutta pikkuisen pitää ensin murmuttaa...

      Poista
  2. Jep: täällä yksi marmattaja lisää: tähän ns. kädet sidottuina eloon ei tahdo sielu taipua. Nyt konkretisoituu tuo innostava ja kantava slogan: "Kun on jotain, mitä odottaa." Nyt, kun sitä poikkeuksellisesti ei ole, kokee aika ajoin häiritsevää näköalattomuutta.

    Päivä kerrallaan, maskia kasvoille ja tossua toisen eteen kuten totesit kiitollisena siitä, että tossut vielä kulkevat ja kantavat sekä että perhekunta on toistaiseksi säästynyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotetaan ja unelmoidaan ensi kesästä, jooko? Silloin pahin korona-aika on toivottavasti ohi (?) Minä unelmoin Seinäjoen tangomarkkinoista, jonne aion osallistua ensimmäistä kertaa, ja tanssia koko viikon :):)

      Poista
    2. Hyvä päätös, pidä siitä kiinni!!

      Poista
    3. Muistutapa kannustuksestasi kesän alussa! Saatan alkaa jänistää, joten kaikki pieni pushaus unelman suuntaan, vie lähemmäs sitä että etenen unelmaa kohti :)

      Poista