tiistai 27. joulukuuta 2022

Roban sopukka

Bliniä, siianmätiä, sipulia ja smetanaa

Aatonaaton iltana teki mieli ulos syömään. Lähiseudun kaikki ravintolat - hampurilaispaikkoja lukuunottamatta - olivat jo joululomalla eli kiinni. Viimein löysin yhden avoinna olevan ruokapaikan - Krog Roba Kasarminkadun ja Pieni Roobertinkadun kulmasta.

Seitsemän aikoihin Krog Roba oli lähes täynnä. Onneksi minulle löytyi vielä (ehkä viimeinen) vapaa pieni pöytä. Päivän joulukiireiden jälkeen vatsassa kurni, joten tilasin kolmen ruokalajin suositusmenun. 

Alkupalaksi sopivan pieni blini siianmädin, sipulisilpun ja smetanan kanssa. En ole blini- enkä mätifani, mutta Krogin bliniannos maistui, ja varsinkin kun mäti oli sitä oikeaa :) eli siian mätiä. Pääruokana tarjoiltiin paistettu siian pala ja haukipihvi perunamuussin ja tillikastikkeen kera. Lisukkeena oli hyvin paistettuja maa-artisokan palasia. Kalat oli sopivasti paistettu eli ei liikaa, ja jopa lämpimiä/kuumia, mikä ei ravintoloiden kala-annoksissa aina toteudu. Ja maa-artisokka oli ihanaa rapeaa herkkua, jota  en syödessä tunnistanut - piti luntata ruokalistasta. Jälkkäriksi oli maustekakun palasia ja glögijäätelöä. Menetteli, vaikka olikin aika raskasta…

Ravintolassa oli ok rento fiilis. Palvelu oli ystävällistä ja huomaavaista, mutta äärettömän hidasta. Joku tuntui mättävän. Luulen, että henkilökuntaa oli keittiöstä lähtien liian vähän. Ruoka-annoksiin olin ihan tyytyväinen, kun ne lopulta saatiin pöytään. Onneksi aikani kului mukavasti, kun syrjäsilmällä seurasin viereisessä pöydässä istuvaa keski-ikäistä morsiusparia, jonka tunnistin vastavihityiksi morsiamen pitkästä valkoisesta hääpuvusta :)

Krog on ruotsia ja suomeksi tietty krouvi, mutta tanskan kielessä krog tarkoittaa koloa tai sopukkaa. Roban sopukka - aika söpöä :):)

Siikaa, hauki-wallenbergare, muusia, maa-artisokkaa ja tillikastiketta

Maustekakkua ja glögijäätelöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti