lauantai 18. kesäkuuta 2022

Kaipaan Hietsua


Olin viikonlopun kaupungissa ja teki mieli lähteä kiertelemään ulkokirpputorille - pitkästä aikaa. Kaipasin lähinnä Hietalahden kirpputorille eli Hietsuun, josta olen käynyt joka kesä lähes 30 vuoden ajan ja tehnyt useita hyviä löytöjä. Vaikka mitään ostettavaa ei eteen olisi tullutkaan, niin jo yksin kiertely Hietsun myyntipöytiä tutkien on ollut rentouttavaa ja mukavaa. Ja jos vielä olen malttanut pysähtyä kiertelyn välissä torikahville, niin nautintoni on hiponut täydellisyyttä.

Vaan eipä enää ole tätä iloa. Hietalahden torilla on tehty isoja muutoksia. Torilla on avattu iso ulkoravintola-alue ja kirpputorin osuutta on pienennetty huomattavasti. Ehkä jopa vähemmän kuin viides osa torista on enää varattu myyntipöydille.

Lauantaiaamuna päätin kuitenkin kävellä Murun kanssa Hietaniemen torille varmistamaan omin silmin asian. Ja totta se oli. Tori oli täynnä tyhjiä pöytiä ja tuoleja sekä kiinni olevia pieniä ravintolakojuja, jotka ilmeisesti avataan iltapäivällä. Torin yhdessä nurkassa oli korkeintaan pari kymmentä kirpputorimyyjää ja -pöytää sekä kourallinen asiakkaita.

Kauan en torilla viihtynyt. Jatkoin matkaa ja toivoin, että kävellessä keksisin lähiseudulta jonkun toisen kirpputorin, jossa poikkeaisin…

PS. Sunnuntaina ajoin uudelleen kirpputorin ohi ja silloin pöytiä, myyjiä ja ostajia oli enemmän - ehkä noin viides/neljäs osa aiemmista kesistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti