lauantai 4. kesäkuuta 2022

Huilia ja tanssia


Olin pitkästä aikaa tanssitreeneissä Männistön lavalla Tervakoskella. Taitokolmion Kirsi opetti ihanasti tangon ja foksin vastetta, vientiä ja seuraamista: Kumpikin omilla jaloillaan, omassa tilassaan, mutta selkeästi vieden ja pienellä viiveellä, herkästi seuraten. 
 
Treenit olivat kuudesta yhdeksään, joten keksin että syön mennessä Järvenpäässä. Ruokapaikaksi valitsin ravintola Huilin yksinomaa sen sijainnin takia. Kartassa ravintola näytti olevan puiston keskellä ja järven rannalla.

Huili oli kuin olikin Järvenpään rantapuiston reunalla, Tuusulanjärven poihjoisimmassa sopukassa - vehreässä ja kauniissa puistossa varustettuna isolla aurinkoterassilla. Mutta torstaipäivä satoi kaatamalla aamusta iltaan - ainakin koko Etelä-Suomessa. 

Lähdin kuitenkin toiveikkaana ajamaan Murun kanssa kohti Järvenpäätä. ”Josko pieni kävelyn mentävä aukko kuitenkin tulis?” Suunnittelin, että ennen tanssikurssia tekisin rauhallisen (sateettoman) lenkin koiran kanssa tutustuen Tuusulanjärven rantareittiin, ja sen jälkeen ehtisin vielä ruokailla Huilissa. 

Kattia kanssa. Kaatosade typisti koiralenkkini pariin lyhyeen kierrokseen ravintolan pihapiirissä, ja senkin jälkeen olimme kummatkin - Muru ja minä - inhottavan märkiä. Hyvän sadevarustuksen ansiosta emme kuitenkaan läpimärkiä. Eli tutustuminen Järvenpään rantareittiin jäi toiseen kertaan. 

Onneksi Huili oli sateessakin mukava. Paitsi, että kivan näköinen terassi jäi kokeilematta eikä Muru päässyt mukaani. Muru odotti kiltisti autossa, kun minä nautin Huilin cobbsalaatista ja ystävällisestä palvelusta. Salaatti oli ihan maukas ja makuuni liiankin runsas - mutta täyttävä. Salaattipedillä oli mm. paistettua kanaa ja pekonia, avokadoa, kananmunaa ja sinihomejuustoa.

Huilissa kannatti käydä. Käynti kannatti yksinomaa sen edessä olevien upeiden atsaleoiden takia. Tummanpunaisina ja valkoisina kukkivat pensaat olivat juuri parhaimmillaan - osa kukista auenneina ja osa puhkeamista odottavina paksuina nuppuina. Sanoinkuvaamattoman kaunista - ja hyvin hoidettua.

Sateesta huolimatta tykkäsin iltapäiväretkestäni Järvenpäähän ja Kellokoskelle. Näin Huilin ihanat atsaleat ja sain nauttia Taitokolmion tanssitreenien toimivasta parinvaihdosta = pitkän koronatauon jälkeen.

Huilin cobbsalaattti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti