maanantai 27. kesäkuuta 2022

Juhannuksen jatkoa

 
Taattisten juhannus jatkui juhannuspäivän iltana Tilan kaikille vieraille katetulla yhteisellä illallisella - puiden varjossa Pakarituvan takana tappohelteitä suojassa. Helsinkiläinen kokki Joona Sorsa oli valmistanut vierailijoille kauniin, runsaan ja maukkaan kolmen ruokalajin menun. 

Alkuun pöytään kannettiin - kahden apurin voimin - yli metrin (sic) pituinen kesäinen voileipäkakku. Kuvittelin, että ei edes 30 ruokavierasta ikinä jaksa syödä (alkuruoaksi) koko kakkua. Mutta hämmästyksekseni kakkua jäi vain (pieni) sopiva pala seuraavan päivän rääppiäislounaalle :)

Pääruokana oli - tietenkin - uusia perunoita, silliä ja savulohta, mutta kaunein pöytään kannettu annos oli sinappinen salaattipiirakka. Suolaisen piirakkapohja oli peitelty keitetyillä kananmunilla, joiden päällä komeili valtaisa keko rapeaa salaattia kastikkeineen. Juhlamenun ehdoton tähti oli kuitenkin jälkiruoka: Rikottu mansikkainen pavlova ohuilla marenkisiivuilla ja makeilla mansikoilla. Mansikoiden tuoreudesta ei ollut kahta sanaa, sillä naapuri oli kerännyt marjat pelloiltaan aikaisin juhannusaamuna ja kuljettanut ne samantien Taattisille. 

Minä pujahdin oman huoneeseeni nopeasti jälkkärin jälkeen, mutta nuoremmat taisivat jatkaa lämpimässä ja valoisassa kesäyössä pidempäänkin…

Skagen voileipäkakku

Sinappinen salaattipiirakka

Mansikkapavlova

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti