perjantai 4. joulukuuta 2020

Valoa ikkunassa


Pari viikkoa sitten kävelin Murun kanssa Kruununhaassa. Liisankadulla jäin ihailemaan vanhaa kivitaloa ja sen kauniita ikkunoita ja yksinkertaisen tyylikkäitä kultakoristeita. Kotona selvitin, että rakennus on 1904 valmistunut ns. Wilkmanin talo (Liisankatu 16), jonka oli suunnitellut arkkitehti Vilho Penttilä.

Hesarista löytyi lyhyt juttu (3/2016), jossa kerrottiin että brittilehti The Guardian oli suosittanut Helsingissä käydessä tutustumaan neljään jugend-rakennukseen: monille tuttujen Pohjolan entisen toimitalon, pörssitalon ja rautatieaseman lisäksi juuri kyseiseen Wilkmanin taloon, joka on nimetty rakennuttajansa rakennusmestari Karl Wilkmanin mukaan.

Vaihteeksi jugend-rakennusten (täällä) bongailua Kruununhaassa :):)

2 kommenttia:

  1. Kuva on ilo silmille! Jugend on ikiaikaista ja on ilo jälleen kerran todeta, että kyllä ennen osattiin kauniiden rakennusten tekotaito:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kävellä hiljaisilla metsäteillä ja luonnossa, mutta myös kaupunkikävely viehättää. Etenkin nyt eläkkeellä, kun voin valita että liikun vain silloin kun kaduilla on hyvin tilaa. Olen yhä ihastuneempi rakennusten ja kaupunkipihojen tuijotteluun :)

      Poista