tiistai 22. joulukuuta 2020

Kaksi yötä jouluun


Lounais-Suomessa ei ole tietoakaan lumesta. Huomiseksi luvataan vesisadetta, joten emme todennäköisesti saa valkeaa joulua. Lumipeite toki toisi lisää valoa ja edustaisi joulun perinteistä mielikuvaa, mutta minun jouluni tulee ilman luntakin. Jos yleensä on tullakseen...

Minusta joulukuun luonto on lumettomanakin kaunis ja rauhoittava (täällä). Tunnin päiväkävelyllä yksi (tuttu) auto tosin tuli vastaan hiekkatiellä, mikä on tosi harvinaista, ja pari kertaa kuulin kaukaa ohiajavan auton pörinää. Kahdesti taivaalla äänteli lintu: ensin kovaa raakkuva varis ja myöhemmin kaksi uikuttavaa sorsaa. 

Useaan otteeseen kuulin veden voimallista lorinaa mäenrinteen lukuisissa puroissa. Lehdettömät puut sen sijaan seisoivat toimettomina ja täysin äänettöminä. Kostea sora natisi lenkkikenkien alla.

Maaseudun ja mökin hiljaisuus yllättää kymmenien mökkivuosien jälkeen edelleen. Hämmentävä, mutta upea kokemus.

Naapurin (1 km) isännän verstas

4 kommenttia:

 1. Meille Itä-Suomeen on luvassa pikkuisen lunta huomenna, mutta yleensä pidän kyllä juuri tällaisesta muutaman plusasteen talvesta. On kiva kun tarkenee liikkua.
  Tunnelmallista joulun aikaa teille sinne mökkimaisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja omanlaista Joulua myös sinulle, Marjatta. Ja kiitos blogiystävyydestä:)

   Poista
 2. "Niin kaunis on hiljaisuus", joskin tänä jouluna siihen on pakko lisätä seuraavakin säe: "mutta kauniimpaa on kaipaus"...

  Rauhallista & leppoisaa joulua teille sinne luonnon helmaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluisia päiviä sinulle, Takkutukka. Iloa ja elämää ensi vuoteen :):)

   Poista