sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Arkea ennen joulua


Vietin viikonlopun mökillä Ukin luona. Valmistauduimme tulevaan koronajouluun, jonka näillä näkymin vietämme kaksin ensimmäistä kertaa 40 vuoteen. Viimeksi näin pienesti olemme juhlineet 1980, joka oli välivuosi naimisiin menon ja Esikoisen syntymän (1981) välissä :):)

Viikonlopun aikana haimme ja koristelimme joulukuusen. Tuore, edullinen ja kaunis kuusi löytyi Pekan joulukuusitilalta Lohjalta - uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti suositeltava. Kaivoimme mökin vintiltä vanhat kyntteliköt ja joulutähdet, jotka löysivät tutuille paikoilleen ikkunoille. Leivoin myös kolme perinteistä taatelikahvikakkua - itselle, Äitimuorille ja jollekin kolmannelle...

Joulupuuhista huolimatta söimme ei-jouluisesti: Lauantaina kanaa, tryffelispagettia ja lehtisalaattia ja sunnuntaina siskonmakkarakeittoa - molemmat Ukin keittiön maistuvia tuotoksia. Jälkkäri tosin vihjaili lähestyvästä joulusta: punaviiniglögiä ja ohuita pipareita - nam. 

Ja pimeän tultua katsoimme jalkapalloa Viasatilta ja menneitä Vain elämää -jaksoja Ruudusta. Näin joulukuussa säkkipimeää valtaa mökin ympäristön jo neljän jälkeen iltapäivällä... 

2 kommenttia:

 1. Sama kaiku askelten: toinen kerta 52-vuoteen. Outoa, mutta jollakin tasolla tervetulluttakin. Johtuneeko itsesuggestiosta vaihtoehtojen puuttuessa... Tosin tarkoitus on pikaisesti poiketa Esikoisen luona glögillä ja Joulurauhan kuuntelussa sekä jouluherkkujen vaihdannassa sikäli mikäli terveydentilat sen sallivat.

  Punaviiniglögia ja nimenomaan ohuita pipareita joulun odotuksen kylkiäisiksi sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä mennään, ja tavallaan aika ylellistä - kun ei miellä pakoksi...

   Poista