lauantai 19. joulukuuta 2020

Maaginen maa


Eläkeläismummin koronapäivät muistuttavat pitkälti Päivä murmelina -päiviä: Hissuttelua kaksiossa ja kävelyjä Murun kanssa tänään, hissuttelua kaksiossa ja kävelyjä Murun kanssa huomenna. Kivat päiväyllärit, kuten pienet nautinnot - kahvilat, ravintolat, kirpputorit, museot, näyttelyt - ja suuret ilot - ulkomaan matkat ja Pikkupoikien tapaamiset ja vierailut - ovat koronan takia katkolla. Ja näillä näkymin tämä Murmeli-elämä jatkunee pitkälle kevääseen.

Kävelyistä sekä kaupungissa Punavuoren ympäristössä että maalla mökin lähimetsissä on tullut minulle tänä aikana yhä tärkeämpiä. Lähiluonto ja sen ”kyttääminen” tuottaa joka kerta valtavasti iloa sekä pieniä suuria yllätyksiä. 

Loppusyksyn ja alkutalven luonto elää ja muuttuu jatkuvasti valon, lämpötilan ja kosteuden mukana. Monenkirjavia, toinen toistaan upeampia ruskean ja vihreän sävyjä, pystyyn kuolleita ja/tai jäätyneitä kasvin osia, lukemattomia sammallajeja, hohtavia kalliopintoja ja mielenkiintoisia oksarykelmiä. Juttuja, jotka keväällä ja kesällä peittyvät ja jäävät huomaamatta kukkaloiston ja yltäkylläisen vehreyden alle. 

Maagiset ja taianomaiset yllätykset tuovat jatkuvaa iloa Murmelin ja Murun pimeisiin päiviin. Näillä luonnon eväillä taidetaan jopa selvitä tämän erikoisen talven yli :):)

4 kommenttia:

 1. Murmelimeiningillä mennään, tosin täällä Muruitta mutta ilman pieniä iloja ja suuria nautintoja.
  Metsäpolut ja -tiet ovat olleet antoisa henkireikä ja näin paljaan maan aikoina tulee bongailtua kaikkea pientä ihmeellistä samalla, kun ajatukset asettuvat ja mieli virkistyy.

  Eiköhän tehdä yhteinen päätös siitä, että näillä eväillä kohti piteneviä päiviä ja uutta kevättä, toivottavasti jo edes hieman väljempää sellaista, jotta saadaan halipulat kuitattua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Takkutukka: kohti piteneviä (ei enää pimeneviä) päiviä ja kevättä :):)

   Poista
 2. Lempeän leppeää joulunaikaa toivotan sinulle ja läheisillesi harmauden keskeltä Liedosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluista aikaa Sinullekin, Lissu. Lähden huomenna maanantaina Murun kanssa Ukin luokse Salon mökille lähes ”korpeen”. Rauhaa ja hiljaisuutta yllin kyllin...

   Poista