tiistai 8. joulukuuta 2020

Joulukuuta Hesassa

Viime viikon pilviset ja pimeät päivät ovat lisänneet (lievää) kaamosmasennustani. Alakuloani voimistivat myös lievät flunssaoireet, joiden takia elin omaehtoisessa karanteenissa. Kävin ulkona Murun kanssa kävelemässä, mutta en tavannut läheisiäni enkä muita ihmisiä. 

Kolmen pimeän eristyspäivän jälkeen päätin mennä Helsingin kaupungin koronatestiin. Täytin netissä Omaolo-oirearvion, jonka jälkeen minut ohjattiin varaamaan aika testiin. Se kävi sähköisesti yllättävän mutkattomasti. Sunnuntai-illalla sain ajan maanantai-aamulle, ja sain valita lukuisista vaihtoehdoista minulle sopivan näytteenottopaikan - kävellen tai autolla. 

Maanantaina klo 10.40 ajoin autolla Herttoniemessä Hertsin liikekeskuksen parkkihalliin, jossa pienen hapuilun jälkeen löysin HUS/Terveystalon näytteenottoteltan. Istuin autossa, avasin kuskin puoleisen ikkunan ja sanoin henkilötunnukseni - jonottamatta. Kasvomaskiin, visiiriin, suojaessuun ja -käsineisiin pukeutunut nuori nainen ojensi minulle paperinenäliinan: ”Niistäkää nenänne, olkaa hyvä”, minkä jälkeen hän pyysi minua paljastamaan nenäni maskin alta, työnsi puisen näytetikun syvälle vas puoleiseen sieraimeeni, pyöritti tikkua joitakin sekunteja ja veti tikun ulos. Nainen ojensi minulle A-nelosen jatko-ohjeita ja sanoi: ”Testin tulos lähetetään teille tekstiviestillä vuorokauden kuluessa.” Nostin maskin takaisin nenän päälle, laitoin silmälasit takaisin ja ajoin pois. Muru jatkoi tyytyväisenä uniaan auton takapenkillä omassa turvallisessa häkissään.

Illalla klo 23.10 sain tekstiviesti: ”Koronatestisi tulos 7.12. oli negatiivinen eli näytteessä ei ilmennyt koronavirusta.” Aamulla aurinko paistoi upeasti ja flunssan oireet olivat selvästi lievittyneet. Auringon valo paijasi ihanasti aivojen masennusnystyröitäni. Ehkä tästä selvitään :):)

Kaiken kukkuraksi RadioSuomessa soi voimakappaleeni (täällä) Juha Tapion Kelpaat kelle vaan:

Puoltakaan en sun kivustas voi tietää,
Sanat kaikki vailla voimaa ilmaan jää
Mut joku aamu mä tiedän sen,
Sä heräät huomaamaan,
Sinä selvisit ja kelpaat kelle vaan.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa kuulla, että testi sujui ongelmitta ja etenkin, että negatiivinen tulos selvisi nopeasti!

  Kyllä me tytöt tästä selvitään ja kelvataan kelle vaan, jos ei niin se ei ole meidän vikamme, joutaa olla...

  Auringonpaistetta ja helpottunutta viikonjatketta Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olemme saaneet useamman päivän nauttia aurinkoisista ja kuivista päivistä. Sillä jalsaa taas pitkälle. Mukavia joulukuun päiviä!

   Poista
 2. Pääsin kanssa omaolon kautta koronatestiin ja olin yllättynyt miten sutjakasti kaikki sujui. Etukäteen olin pelännyt testiä, mutta eihän se tuntunut juuri miltään. Tyytyväisyyden kruunasi negatiivinen testitulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujuvasti sujunut koronatesti lisää luottamustani siihen, että covid-potilaat hoidetaan Suomessa hyvin. Toki sen kääntöpuolena on ylirasittuneet hoitajat ja lääkärit sekä liian pitkään vuoroaan odottavat muut potilaat. Mukavaa joulun odotusta Sinulle, Jaana!

   Poista